tutkimusyhteistyö

15.09.2020 blog

Muuttuva magneettikenttä tuo mukanaan epävakaata avaruussäätä

”Pohjoisesta virtaa alkuviikolla Suomeen viileää ilmaa. Loppuviikosta sää lämpenee, kun tuulen suunta kääntyy etelään.” Tavanomaisten sääennusteiden lisäksi moderni yhteiskunta on yhä enemmän ja enemmän riippuvainen myös avaruussääennusteista. Ne ovat periaattessa melko samanlaisia kuin sääennusteet. Avaruusfyysikkojen jargonista osittain riisuttuna avaruussääennuste voisi kuulua esimerkiksi: ”Seuraavien päivien aikana on odotettavissa nopean aurinkotuulen tuottamia voimakkaita häiriöitä Maan lähiavaruudessa.
06.09.2016 blog

Rehtorin blogi: Tutkimuksen ja koulutuksen kampusrakenteella on merkitystä

Kansallinen kilpailu koulutuksessa ja tutkimuksessa on kääntymässä kansainväliseksi kilpailuksi paikasta auringossa. Koulutuksen digitalisaation ja etäopetuksen kehittyessä kilpailukenttä muuttuu. Kenties tulevaisuudessa koulutusta kootaan yhä useammin monista korkeakouluista ympäri maailmaa. Tutkimuksessa työ tapahtuu yhä useammin eri organisaatioiden kansainvälisissä yhteishankkeissa ja hajautetuissa virtuaalitiimeissä. Parhaisiin verkostoihin mukaan pääsy edellyttää kansainvälisesti osoitettua suorituskykyä ja huipputason tutkimusympäristöjä.