työelämä

10.04.2018 blog

NOT FOR TEACHER: Historian opiskelijoiden työllistyminen opetusalan ulkopuolelle

Historiaa arktisella asenteella -blogin valloittavat keväällä 2018 Digitaaliset ihmistieteet -kurssin opiskelijat. Blogisarja on syntynyt Some- ja verkkotutkimuksen työpajassa.   Timi Kärki & Outi Niemi   Ai sä opiskelet historiaa, susta tulee varmaan opettaja? Kysymys, jonka luultavasti jokainen historian opiskelija kuulee jossain välissä opiskeluitaan. Ei, minusta ei tule opettajaa. Itseasiassa suurimmasta osasta ei tule.
22.08.2016 blog

Koulutuksen kehittämiseen tarvitaan dialogia

Yliopistojen toiminnan vaikuttavuus ympäröivään yhteiskuntaan on moninainen ilmiö. Tutkimustyön ohella yksi keskeisimmistä tavoista, jolla yliopistot osallistuvat yhteiskunnan eteenpäin viemiseen, on koulutus. Oulun yliopiston kauppakorkeakoulusta valmistuu nykyisin vuosittain vajaa kaksisataa kauppatieteen maisteria, joiden osaamissalkkuun kuuluu perinteisten analyyttisten ja kommunikointitaitojen lisäksi syvällistä ymmärrystä oman alansa ilmiöistä ja käytänteistä.