uusiutuva energiantuotanto

13.03.2018 blog

Sähkön siirtohinnan tehomaksu ja joustava sähköjärjestelmä

Sähkön siirtohinnoittelun uudistaminen on ollut työn alla jo vuosia. Yleisesti sähkön siirtohinnoittelun tulisi kattaa siirtoverkon kustannukset ja olla asiakkaiden suhteen kustannusvastaavaa, tasapuolista ja mahdollisimman selkeää. Samalla hinnoittelu ei saa vääristää kuluttajien ja tuottajien valintoja energiamarkkinoilla.
12.01.2018 blog

BCDC-tutkimusjohtajat HS:ssa ja STN-blogissa: Energiatalouden ja ilmastokysymysten tasapainoilua

BCDC Energian tutkimusjohtaja, Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun professori Rauli Svento purkaa ilmastomallinnuksen monimutkaista luonnetta Suomen Akatemian yhteydessä toimivan Strategisen tutkimuksen neuvoston STN-blogissa.
11.12.2017 blog

Väliarvioinnin kautta voittoon

Suomen Akatemian yhteydessä toimiva Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN) myönsi vuonna 2015 käynnistyneelle BCDC Energia –tutkimushankkeelle vuodet 2018–2021 kattavan jatkorahoituksen.STN:n määrittelyn mukaan strateginen tutkimus on ilmiölähtöistä, monitieteistä ja korkealaatuista; ratkaisukeskeistä, yhteiskunnallisesti merkittävää ja vaikuttavaa sekä sidosryhmien kanssa vuorovaikutteista.