Viestintä

16.12.2019 blog

Leikkiä Exceleillä – terminologiatyöllä kohti energiayhteisöjä

Keskustelu ei riitä. Tieteidenvälisen tiedon luominen vaatii myös keinoja työskennellä yhdessä tarkkojen käsitteiden kanssa. Vaikka BCDC-tutkimusyhteisömme viiden tieteenalan tutkijoiden tutkimusaiheet pyörivät uusiutuvien energialähteiden, -markkinoiden ja -teknologioiden ympärillä, yhteistä kieltä on välillä töisevää löytää.
28.03.2019 blog

Tutkimusrahoituksen hakemisessa korostuvat viestintä- ja vuorovaikutustaidot

Tutkijat käyttävät liian suuren osan työajastaan rahoitushakemusten kirjoittamiseen, siitä koko tiedemaailma on varmasti yhtä mieltä. Mutta koska rahoitushakemusten kirjoittaminen on keskeinen osa tutkijan työtä, siihen ei kannattaa suhtautua välttämättömänä pahana, vaan tärkeänä osana omaa tekemistä, josta kannattaa ottaa kaikki irti.
21.10.2015 blog

Keskusteleva asenne valtionhallintoon

Douglas Adamsin kirja Linnunradan käsikirja liftareille alkaa siitä kun puskutraktorit valmistautuvat jyräämään matalaksi Arthur Dentin talon. Protestoinnit eivät auta, sillä asianomaisessa virastossa kaava on ollut kyllä nähtävänä, eikä Arthur ole tehnyt ajoissa valitusta. Mutta tämä on pientä, sillä samaan aikaan koko maapallolle on käymässä samoin kuin Arthurin talolle. Hyperavaruuden suunnittelutoimiston edustaja ilmoittaa Maan asukkaille, että planeetta sijaitsee uuden pikaväylän reitillä ja hävitetään kahden minuutin kuluttua.