virtuaalivoimala

27.11.2019 blog

Tutkimusta pilvestä

BCDC:n Pilvilaskenta-tiimissä tutkimme pilvi- ja reunalaskentaratkaisujen soveltamista BCDC-hankkeen virtuaalivoimalan kehittämiseen. Helsingin yliopistossa toteuttamamme tutkimuksen konkreettisina kohteina ovat virtuaalivoimalan vaatimat laskentaratkaisut. Suurempien toimijoiden kohdalla laskenta on mahdollista keskittää perinteiseen pilvilaskentaympäristöön. Sen sijaan hajautetumpi, mahdollisesti koko maan laajuinen virtuaalivoimala pystyy hyödyntämään hajautettuja laskentaratkaisuja. Nämä ovat työmme keskipisteessä.
14.10.2019 blog

Emerituksen kahvikuppi

Jäin elokuun alusta eläkkeelle ja siirryin emeritukseksi. Takanani on 43 vuotta yliopistoyhteisössä akateemisen puurtamisen parissa. Opetuksen ja tutkimuksen ydin ei ole noina vuosina muuttunut miksikään. Tutkijoiden tehtävänä on aina ollut ja tulee aina olemaan uuden tiedon löytäminen ja sen välittäminen uusille sukupolville. Sen sijaan radikaalisti ovat muuttuneet sekä työn tekemisen tavat että toteutukset.
03.08.2017 blog

Aurinkovoimaa ja suomalaista muotoilua

Blogiartikkeli on julkaistu ensimäistä kertaa 3.8.2017 BCDC Energian verkkosivuilla.
03.03.2017 blog

Aitoa yhteiskehittämistä BCDC & AB -työpajassa

Julkaistu BCDC Energia -tutkimushankkeen verkkosivuilla 3.3.2017. Kirjoitus on BCDC Energian Tarina -sarjan 7. osa.
25.01.2017 blog

Suomella huikea mahdollisuus kiilata kysyntäjoustoteknologioissa edelläkävijäksi – kuka ottaa pallon?

Lataa raportti: Survey of Energy Cloud applications in electricity markets PDF