yhteisöllisyys

01.12.2020 blog

”Nähhäänkö kahavilla?” Myös etätyötauoilla rakennetaan yhteisöllisyyttä ja jaetaan tietoa

Torstain 12.3.2020 aamuyhdeksän kahvihetki jäi toistaiseksi viimeiseksi tavalliseksi kokoontumiseksi työpaikan taukotilassa. Korona ajoi tietotyöläiset koteihinsa, ja kahvit ja teet sai siitä lähtien keittää ja nauttia omissa oloissaan. Työpaikan taukokäytänteiden tutkijaa tilanne yhtäältä kuohuttaa ja toisaalta kiinnostaa monella tavalla. Mitä nyt, kun taukoja ei enää vietetäkään saman pöydän ääressä eikä uutta tilannetta voida pohtia yhdessä taukotilassa? Onhan nimittäin selvää, että globaali pandemia jos mikä vaatii pannukaupalla kahvia ja ankaraa puimista työtovereiden kesken.
20.10.2020 blog

Ylisukupolvisuus, yhteisövaikutus ja vanha professori

Sormus kertoi, etten ollut nukkunut tarpeeksi mutta uni karkasi silti. Sovelluksesta näin myös, että eilen olin liikkunut liian vähän. Koronan myötä kaikki palaverit olivat etänä ja istumista tuli aivan liikaa. Oli hyvin aikainen aamu, en kuitenkaan saisi nukuttua enää ja siksi päätin lähteä kävelylle. Ainakin liikunta olisi paremmalla tasolla tänään. Otin postiin menevät kirjeet mukaani ja päätin viedä ne lääketieteellisen tiedekunnan viereisen marketin seinässä olevaan laatikkoon. Kävellessä tunsin, ettei kesän lämpöä ollut enää Oulussa.
01.03.2019 blog

Yliopisto näyttää mallia monikulttuurisuudesta

Oulun yliopistolla työskentelee ihmisiä yli 90 maasta. Talosta löytyy uskomattoman laaja kirjo kulttuureita, ideologioita, kansalaisuuksia, kieliä ja uskontoja. Voisi ajatella, että yhteentörmäysten riski on ilmeinen.