yhteistyö

03.05.2017 blog

Viestintä näkyy yhteistyöllä

Julkaistu BCDC Energia -tutkimushankkeen verkkosivuilla 3.5.2017. Kirjoitus on BCDC Energian Tarina -sarjan 8. osa.
12.07.2016 blog

Rehtorin blogi: Vuorovaikutus muuttaa tieteen hyödyksi

Yliopistoissa tehdyn tutkimuksen hyöty yhteiskunnalle nähdään toisinaan kapeasti teknologiansiirtona. Teknologiansiirto, jossa tehtyjä keksintöjä siirretään sopimuksin hyötykäyttöön, on kuitenkin vain hyvin kapea siivu hyödystä ja koskettaa lähinnä teknisiä ja joitakin luonnontieteellisiä aloja. Tutkimuksella tuotetaan myös paljon tieteellistä tietoa, jota tarvitaan päätöksenteossa ja oikeiden toimintatapojen löytämisessä. Tällaisia aloja ovat muun muassa kauppatieteet, historia, kulttuuri, kielitieteet, käyttäytyminen, biologia, ilmakehäntutkimus, terveystieteet tai kasvatustieteet.
01.07.2016 blog

Kansainvälisestä yhteistyöstä: Case OyKKK – EM Lyon

Tiiviiden kansainvälisten kumppanuksien rakentaminen yliopistojen välille on pitkäkestoinen, mielenkiintoinen ja parhaimmillaan palkitseva tehtävä. Oheinen valottaa Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun ja EM Lyon -bisneskoulun* välille rakentunutta yhteistyötä yksittäisen koulutusohjelman motiiveista ja tarpeista laajempaan yhteistyöhön, joka kohdistuu kauppakorkeakoulun opiskelijoihin ja opetus- ja tutkimushenkilökuntaan.
14.06.2016 blog

KoKo-hanke

Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu ja BusinessOulu ovat vuoden 2015 alusta tehneet yhteistyötä ”Korkeammalle Korkeakouluyhteistyössä” (KoKo) –hankkeen parissa. Hankkeen tavoitteena on tukea ja edistää yrittäjyyttä, uutta liiketoimintaa ja pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Hanke sai alkunsa, kun haluttiin puuttua elinkeinoelämän rakenteellisiin muutoksiin ja Oulun alueen korkeaan nuorisotyöttömyyteen.