yrittäjyys

27.08.2019 blog

Pienet ja keskisuuret yritykset ovat Suomen työllisyyden vetureita

Yhä useampi nykynuori näkee tulevaisuutensa yrittäjänä tai yrittäjämäisenä työntekijänä pienessä tai keskisuuressa yrityksessä. Nuorten asenteet yrittäjyyttä kohtaan ovat muuttuneet myönteisemmiksi 2000-luvulla (lähde: Opiskelijasta yrittäjäksi 2015, SY). Tänä päivänä yhä useammat myös työllistyvät pk-yrityksiin.
14.06.2016 blog

KoKo-hanke

Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu ja BusinessOulu ovat vuoden 2015 alusta tehneet yhteistyötä ”Korkeammalle Korkeakouluyhteistyössä” (KoKo) –hankkeen parissa. Hankkeen tavoitteena on tukea ja edistää yrittäjyyttä, uutta liiketoimintaa ja pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Hanke sai alkunsa, kun haluttiin puuttua elinkeinoelämän rakenteellisiin muutoksiin ja Oulun alueen korkeaan nuorisotyöttömyyteen.