Mikroyrittäjyyden ympäriltä

Blogikirjoituksia mikroyrittäjyyden ympäriltä. Kirjoittajina MicroENTRE:n tutkijoilta ja verkoston aluevastaavia ja yrityskehittäjiä.

14.12.2020 blog

Kestävää terästä

Teräs on yksinkertaisimmillaan raudan ja hiilen muodostama erittäin luja metalliseos, jonka rakenteellisesta lujuudesta vain alle 10% osataan hyödyntää. Se on jäykkää, lujaa, sitkeää, ja sitä voidaan valmistaa sekä jalostaa edullisesti massatuotantona. Ilman teräksiä ei olisi nykyisen kaltaista yhteiskuntaa.

13.11.2020 blog

Rajat ylittävää yhteistyötä

Puheensorinan täyttämä aula, kahvin ja teen tuoksu, esittäytymisiä, kohtaamisia, ennestään tuttuja ja uusia tuttavuuksia. Kommunikointia usealla kielellä. Kättelyjä. Muistikuvia ajalta ennen koronaa.

11.11.2020 blog

Välimatkat eivät estä kansainvälistä yhteistyötä, eikä pandemiakaan

Luodaksesi mielenkiintoisia tieteellisiä keksintöjä, sinun pitäisi hankkia mahdollisimman paljon energisiä, älykkäitä ja asiantuntevia ystäviä. Muodosta heidän kanssaan kumppanuuksia aina, kun se on mahdollista, opastaa Nobelin taloustieteen palkinnon saanut prof. Herbert Simon (1916-2001).

02.11.2020 blog

Materials - source of academic inspiration

I received my Ph.D.

30.10.2020 blog

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti – vahva historia, katse tulevassa

Kuluva vuosi on Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin 20-vuotisjuhlavuosi. Instituutti on saanut nimensä Oulun yliopiston perustamiseen 1958 keskeisesti vaikuttaneelta opetusministeri Kerttu Saalastilta. Saalastin syntymäpäivänä 21.9. järjestetyssä 20. Kerttu Saalasti -seminaarissa juhlistettiin vuonna 2000 perustetun instituutin kasvutarinaa otsikolla ”Kansainvälisyyttä ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta”.

27.08.2020 blog

Tavoitteellinen yritysverkosto kehittyy yhteistyöllä

Mikroyrittäjyyskeskuksemme näkyvin ja eniten kiinnostusta herättänyt toimintakonsepti on vuodesta 2015 toiminut MicroENTRE® Yritysverkosto. Ensimmäiset vertaistoimintaan perustuvat paikalliset ydinryhmät toimivat Nivala-Haapajärven ja entisen Ylivieskan seutukunnan sekä Raahen alueilla. Näillä alueilla toimintaa on jatkettu osana yrityspalveluorganisaatioiden omaa toimintaa, mikä oli yhdessä luodun toimintamallin alkuperäinen tavoitekin.

17.08.2020 blog

"Minulla ei ole tavoitteita vaan unelmia!"

Kesä, kirjat ja riippumatto – yhdistelmä, joka rentouttaa, mutta joka myös opettaa! Tämä kesän lukemisto on ollut kyllästetty elämänkerroilla, joista kaksi on ollut menestyksekkäitten ja karismaattisten yrittäjien tarinoita: Kirsti Paakkanen ja Aldo Gucci. Paakkasen tarinan moni varmasti tuntee. Hän loi menestyksekkään mainostoimisto Womenan ja sen myytyään ja hetken oleskeltuaan vapaana bisneksistä tarttui kuusikymppisenä Marimekon ruoriin ja pelasti uppoavan laivan ja nosti brändin uuteen kukoistukseen.

23.06.2020 blog

Suomelle tarvitaan kirkas, ennakkoluuloton kansallinen yrittäjyysvisio

Kevään 2020 aikana Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) pyysi lausuntoja poikkihallinnolliseen yrittäjyysstrategialuonnokseen. Hallitusohjelman mukaisesti strategian on tarkoitus sisältää näkemyksiä mm. yksinyrittäjien aseman ja mikroyritysten työllistämisen edistämiseen, yritysten kasvuhakuisuuden ja kansainvälistymisen tukemiseen sekä suurten veturiyritysten kanssa tehtävään vienninedistämiseen. Yrittäjyysstrategia on yksi keskeisimmistä toimenpidekokonaisuuksista hallitusohjelman Elinvoimainen Suomi –teemassa.

29.05.2020 blog

Etätyö on mikroyrittäjän arkea

Miljoona suomalaista on siirtynyt etätyöhön ja suuri osa heistä on halukkaita jatkamaan etätyötä vielä poikkeusajan jälkeenkin. Verkkolehdet ovat täynnä kolumneja etätyön puolesta ja myös sen riskeistä. Laitetaan sekaan vielä yksi blogi. Teksti perustuu osittain väitöskirjaani, jonka tein vuonna 2016 virtuaalisten projektitiimien viestinnän johtamisesta. Tämän lisäksi olen itse tehnyt etätyötä, verkko-opintoratkaisuja ja rakentanut erilaisia someyhteisöjä myös vapaa-ajalla kestävyysurheilun parissa viimeiset 15 vuotta.