Innovatiivisia ratkaisuja – yritysvierailuja Brasilian työmatkalla

Universidade Federal de Uberlândia (UFU) on Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin yhteistyökumppani Brasiliassa. Vuonna 2018 solmittu sopimus on pohja yhteiselle toiminnalle. Työvierailulla Suomessa viime keväänä ollut prof. Veronica Angelica Freitas de Paula on järjestänyt minulle todella mielenkiintoisen ohjelman Uberlandiaan.

Yksi yritysvierailukohde oli Zenpet (www.zen.pet). Yritys lupaa mielenrauhan lemmikkien rakastajille: Peace of mind for petlovers.

Yrittäjä Jefferson Magalhaes kertoo luomastaan konseptista, joka sisältää älykästä teknologiaa hyödyntävän ruoka-automaatin, applikaation lemmikkieläinten tuutoreille, kuten hän omistajia kutsuu sekä dataa hyödyntävän analytiikan.

Lemmikkieläimiin liittyvä liiketoiminta on yksi nopeimmin kasvavista aloista. Pelkästään Brasiliassa on 65 miljoonaa taloutta, joissa on vähintään yksi lemmikkieläin. Yrittäjän kanssa totesimme, että meidän elinaikana on tapahtunut valtava muutos suhtautumisessa eläimiin. Esim. koirat eivät enää ole ulkona kopeissaan, vaan asuvat perheen kanssa samoissa tiloissa kuin perheen jäsenet.

Brasilian tiedot antavat kuvan lemmikkieläinten tärkeydestä:
61 % pitää lemmikkieläintään lapsen asemassa
23 % antaa lemmikkieläimensä nukkua samassa sängyssä
79 % on huolissaan lemmikkinsä ravinnosta
89 % on huolissaan lemmikkinsä terveydestä

Millaisia mahtavat vastaavat luvut olla Suomessa?

Zenpet on kehittänyt lemmikkieläimen ravitsemukselliseen ruokintaan älyteknologiaa hyödyntävän ruoka-annostelijan, palveluapplikaation sekä dataa hyödyntävän analytiikan. Lemmikkieläinten tutoreiden lisäksi heidän asiakkainaan ja yhteistyökumppaneinaan on eläinlääkärit sekä lemmikkieläinten ravintoaineiden tuottajat. Innovatiivinen käynnistymisvaiheessa oleva yritys etsii lisärahoitusta tuotannon käynnistämistä varten.