YLIOPISTOJEN TUOTTAMA HYÖTY KOROSTUU RAHOITUKSEN MURROKSESSA

Yliopistoihin sitoutuu merkittävä määrä kansallista osaamispääomaa. Osaamispääoma on omaisuutta, jota voidaan tarkastella sen kartuttamisen tai hyödyntämisen lähtökohdasta.

Yliopistolaki ei ota kovin selvästi kantaa siihen, tulisiko yliopiston toimintaa painottaa osaamispääoman luomiseen vai hyödyntämiseen. Laissa kirjoitetaan näin: “Yliopistojen tehtävänä on edistää vapaata tutkimusta sekä tieteellistä ja taiteellista sivistystä, antaa tutkimukseen perustuvaa ylintä opetusta sekä kasvattaa opiskelijoita palvelemaan isänmaata ja ihmiskuntaa. Tehtäviään hoitaessaan yliopistojen tulee edistää elinikäistä oppimista, toimia vuorovaikutuksessa muun yhteiskunnan kanssa sekä edistää tutkimustulosten ja taiteellisen toiminnan yhteiskunnallista vaikuttavuutta.” Lain kirjain korostaa arvon luomista vaikka hyödyntämisen näkökulma on loppuun tiiviisti kirjattukin.

Oli niin tai näin, tässä ajassa yliopistoilta tarvitaan ja odotetaan ratkaisuja ihmiskunnan suuriin ongelmiin. Luotua osaamispääomaa on nyt käytettävä hyödyksi niin, että myös yhteiskunnan ongelmat saadaan ratkaistua. Yliopistoilta odotetaan läpimurtoihin tähtäävää perustutkimusta, innovaatioiden synnyttämistä ja ratkaisukeskeisen toimintatavan omaksumista. Totuttua konkreettisempiin tavoitteisiin tähtäävien tutkimusasetelmien ei tarvitse olla ristiriidassa osaamisen synnyttämisen kanssa, sillä myös tekemällä oppii. 10-15 vuotta sitten konkreettista hyötyä tavoittelevaa tutkimusta pidettiin yliopistojen sisällä suorastaan paheksuttavana. Nykyisin moista asennetta ei enää ole. Yliopistojen tämänhetkinen ohjauskin korostaa voimakkaasti osaamispääoman hyödyntämistä.

Yliopistojen toimintaa ohjaavat, perimmiltään poliittisesti päätetyt rahoitusjärjestelmät ovat murroksessa. Perinteisesti Suomen Akatemia on tukenut etupäässä osaamisen synnyttämistä, kun taas suoraa hyötyä tuottava tutkimus on tehty hyödynsaajan rahoittamana, usein innovaatiorahoituskeskus Tekesin tukemana. Nyt Tekesin yliopistorahoitus on leikattu pois valtion budjetista. Sen loppuminen pienentää merkittävästi erityisesti tekniikan alaa sisältävien yliopistojen rahoitusta. Esimerkiksi Oulun yliopiston rahoituksesta noin kahdeksan prosenttia on tullut Tekesiltä.

Rahoituksen murrosvaihe vaatii valtiovallalta toimenpiteitä. Käytännössä Akatemian tutkimusrahaa on ohjautunut perinteisesti enemmän niille aloille, joissa hyöty on olennaisesti kauempana. Tekesin rahoitus taas on kantanut aloja, joissa hyöty on suoremmin hahmotettavissa. Tekesin rahoituksellakin on tehty korkeatasoista akateemista tutkimusta juuri edellä mainitussa tekemällä oppii -hengessä. Nyt Tekesistä tuleva rahoitus loppuu niin nopeasti, ettei yliopiston saama Akatemian rahoitus voi edes teoriassa kehittyä niin, että se korvaisi tuota menetystä. Tässä hetkessä tarvitaan kehittämiseen tähtäävää erillisrahoitusta, jolla yliopisto muuntautuu uuteen rahoitusmaailmaan sopivaksi. Hallitsematon siirtyminen vanhasta rahoitusmallista uuteen johtaisi osaajien menettämiseen ja sitä kautta vakaviin innovaatiojärjestelmän vaurioihin.

Yliopistojen rahoitusmallissa olevaa harkinnan mukaan jaettavaa strategista rahoitusosuutta ollaankin nostamassa 48 miljoonalla, mikä mahdollistaa yliopistojen rakenteellisen muutoksen tukemisen tässä tilanteessa. Yliopistopiireissä on laajalti epäilty, että lisätty strategiarahoitus on tarkoitus käyttää Helsingin yliopiston nk. apteekkirahan poiston kompensointiin. Toivon, että tilannetta tullaan kuitenkin tarkastelemaan laajemmin. Olisi suuri vahinko, jos eri ministeriöiden leikkausten yhteisvaikutuksia yliopistoihin ei huomioitaisi ja rahoituksen murroksen seurauksena jotkut yliopistot ikään kuin sattumavaraisesti raunioituisivat. Vieläpä niin, että leikkaukset kohdistuisivat siihen tutkimuksen osaan, jossa yhteiskunnallista hyötyä on saatu suorimmin.

Joka tapauksessa kokonaisrahoituksen vähentyminen pakottaa yliopistot muuttumaan. Pienimpiä koulutuksia joudutaan joko lopettamaan tai yhdistämään suuremmiksi kokonaisuuksiksi. Tutkimuspuolella on keskityttävä teemoihin, joissa on kriittistä massaa ja vaikuttava tekeminen yltää kansalliselle huipulle ja kansainvälisesti hyvälle tasolle. Kyky houkuttaa EU:n ja Suomen Akatemian tutkimusrahoitusta nousee välttämättömyydeksi. Nykyisin strategia ohjaa yliopistoja enemmän kuin on perinteisesti totuttu.

Oulun yliopistossa strategia tähtää läpimurtoihin viidellä suurten haasteiden fokusalueella; kestävä luonnonvarojen käyttö, elinikäinen terveys, digitalisaation mahdollisuudet, ilmaston ja lähiavaruuden muutos sekä ihmisten muuttuva mm. sosio-ekonominen ympäristö. Juuri parhaillaan olemme rakentamassa fokusalueille ajankohtaisia temaattisia tutkimusohjelmia, joissa juuri Oulun yliopiston huippuosaaminen antaa parhaat mahdollisuudet menestyä.

Jouko Niinimäki

Teksti on julkaistu Kalevassa vieraskolumnina 19.4.2016

Last updated: 20.4.2016

Comments

Hei kaikki! Olen Elena Vasil, joka asuu tällä hetkellä Helsingissä. Olen leski tällä hetkellä neljän lapsen kanssa, ja olin jumissa taloudellisessa tilanteessa tammikuussa ja minun piti jälleenrahoittaa ja maksaa laskut. Yritin etsiä lainoja eri lainayrityksiltä sekä yksityisiltä että yrityksiltä, ​​mutta ei koskaan menestyksekkäästi, ja useimmat pankit hylkäsivät luottani. Mutta kuten Jumala olisi saanut sen, Jumalan MIES, yksityinen lainanantaja, joka antoi minulle 80 000 euron suuruisen lainan, esiteltiin yhteisyritykselle, ja tänään olen yrityksen omistaja ja lapseni tekevät hyvää tällä hetkellä, jos sinun on otettava yhteyttä mihinkään yritykseen, jossa viitataan lainan turvaamiseen ilman vakuutta, luottotarkastus, ei ole allekirjoittajaa, jolla on vain 2 prosentin korko ja paremmat takaisinmaksusuunnitelmat ja aikataulu, ota yhteyttä Dante Paolaan sähköpostitse: dantecooperativehelp@hotmail.com Hän ei tiedä, että teen tämän, mutta olen niin onnellinen nyt ja päätin antaa ihmisille enemmän tietoa hänestä ja haluan myös, että Jumala siunaisi häntä enemmän. Voit ottaa häneen yhteyttä sähköpostitse: dantecooperativehelp@hotmail.com pikaviestipuheluun tai whatsappiin / +35677926593 Kiitos Elena Vasil

Rychlá a pohodlná financní pujcka, kterou mužete použít na cokoliv. Nízká úroková sazba je stabilní po celou dobu splácení úveru. Díky široké škále poskytnutých financních pujcek muže tento úver získat témer každý žadatel v Ceské republice. Jasná a srozumitelná smlouva, jasné podmínky služby. Finance mužete použít pro cokoliv potrebujete. Tato nabídka platí pro celou Ceskou republiku. Email: lubicapotocka4@gmail.com

Tämä on täyttä huijausta. Älkää uskoko mitä Dante lupaa sähköpostilla dantecooperativehelp@hotmail.com Lupaa paljon lainaa edullisella korolla, mutta todellisuudessa kerää rahaa erilaisiin ennakkomaksuihin, jotta lainan saisi. Maksoin tuhansia euroja, jotta olisin saanut 50 000 euron lainan, mutta kaikki oli suurta huijausta ja petosta.

Dante Paola on Huijari ja pettäjä - lupaa lainaa, mutta todellisuudessa vain kerää erilaisia maksuja kertoen että pitää maksaa ennenkuin laina saa. Häpeä sanoa Jumalan mieheksi - on täysi petturi!!!!!

Tarvitsetko lainaa ? Lähetä meille sähköpostia remy.credit111@gmail.com {Remy.credit111@gmail.com} Hei, kuinka voit tänään?? Tarvitsetko kiireellistä lainaa nyt seuraavien 6 tunnin aikana ilman stressiä tai viivästystä Lähetä meille sähköpostia {remy.credit111@gmail.com} Lähetä meille sähköpostia remy.credit111@gmail.com Lähetä meille sähköpostia remy.credit111@gmail.com Lähetä meille sähköpostia remy.credit111@gmail.com Lähetä meille sähköpostia remy.credit111@gmail.com Lähetä meille sähköpostia remy.credit111@gmail.com

We have a direct genuine provider for BG/SBLC specifically for lease, at leasing price of 4+2 of face value, Issuance by HSBC London/Hong Kong or any other AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. Contact : Mr. DARREN C CHENG Email: Darrencraig002@gmail.com skype : keatcheng2@gmail.com Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. All inquires to Mr. Darren should include the following minimum information so I can quickly address your needs: Complete contact information: What exactly do you need? How long do you need it for? Are you a principal borrower or a broker? Contact me for more details. Whatsapp: +19733700521

YOU WILLING TO HIRE THE REAL HACKERS TO GET ALL YOUR CYBER PROBLEMS FIXED WITH SWIFT RESPONSE? OR A VICTIM OF THE BINARY OPTION SCAM? OR NEEDS TO RECOVER YOUR LOST FUNDS? With pathfinderhacktech I'm giving you 100% guarantee that your jobs are safe with us and we're going to help you recover all your lost funds to scammers, Solving a problem which you know there’s an answer to is like climbing a mountain with a guide, along a trail someone else has laid. Here is a defined platform that maps a positive step closer to surviving heavy threat on the internet. You can put a stop to your anxiety and constant fear of you getting ripped off by Scammers  This post is actually for those who are willing to turn their lives around for the better, either financial-wise or relationship-wise or businesses. Our primary reason for this development is to ensure that those in need of help don’t get ripped off by scammers  This is a global idea that navigates a newbie to a prominent encounter ( Fully immersed to a degree that the subject in question Is a disorienting worthwhile experience on merits). the pathfinderhacktecks are a team of competence hackers with the mission and vision of making the internet a safer place for all,moreso we render efficient services to those having cyber problems. Pathfinderhacktech has grown and expanded since it formation over the years due to the experience and professionalism of our management and technical staff. Our strength is based on our ability to bring together active cyber security professionals who individually has acquired enormous exposure in the world of HACKING As part of our corporate goals, providing value added services to meet our client needs and requirements has been our sustaining impetus. Our offer of proactive technical and managerial advice has always given us edge over and above our competitors. The new development on the pathfinderhacktech platform is to assign to you the right HACKER to deal with your Particular kind of cyber issues depending on the kind of cyber problems you are willing to get fixed. Here, you would be refer to a legit professional hacker known for massive skills and security abilities. Skilled and trained on ▪Social media hacks ( facebook, twitter, Instagram, snapchat ) ▪Email hacks ▪phone hacks ▪bitcoin hacks. ▪verified PayPal account hacks ▪database hacks ▪credit card top up ▪university score upgrade ▪money transfer ▪binary option funds recovery. ( recovered $5,567,078 million) The binary option scam is another problem facing the internet today. How do you avoid binary option scam and what do you do if you are a victim of the scam.  Be wary of adverts on the internet and mostly on social media promising high returns from binary options trading. The binary option is one of the highly recorded scam on the internet. The Binary options are a form of fixed-odds betting. Particularly a trade involving if an event will occur or not and the result is either positive or negative. If the investor is right, then they stand a solid chance of winning and should see a return of the funds invested but if they are wrong, they lose thier full funds invested. The pathfinderhacktech are breeding effort to put an end to these unbearable swindle scheme taking over the internet and taking a solid step forward to render solution to those affected by the fleece… Here would be our cyber security techniques to retrieving back the victims stolen funds. For more update and inquiries Contact slakeleroy (at)gmail(.)com

Am short of words for the amazing profit you helped me earn in just a week with binary options strategy am so sorry I doubted at the beginning, I invested $200 and earne$2,500 in just one week, and kept on investing more, today I am financially successful, you can contact him via email: carlose78910@gmail.com Via whatsapp: (+12166263236) I advice you shouldn't hesitate. He's great.

Does your business need cash support for handling capital, property development or refurbishment? Are you looking to purchase new machinery/equipment to give your business a boost? Whatever your business plans are,We Facilitate Loans, Bank Guarantee (BG) & Standby Letter of Credit (SBLC) Fresh Cut Bank Instrument with Monetization.The bank instrument can be used for purchase of goods from any manufacturer irrespective of their location. It can also serve as collateral with any bank in the world to secure a loan for your project or to establish a line of credit with your bank. We offer Bank Guarantee , all are issued from AAA Rated banks such as Deutsche Bank, HSBC Bank, UBS Zurich, Barclays Bank , Standard Chartered Bank HSBC HongKong E.T.C. For more information, Endeavour to contact me at your convenient time. email:financeandstrategyltd@gmail.com Skype:cid.bb534496aa95aec5 WhatsApp:+447451283255

Hello, Do you need a loan from The most trusted and reliable company in the world? if yes then contact us now for we offer loan to all categories of seekers be it companies or for staff usage. We offer loan at 3% interest rate, Contact us via Whats app +905488241881 frankquickloans@protonmail.com

We are direct providers of Fresh Cut BG, SBLC and MTN which are specifically for lease/sales, our bank instrument can be engage in PPP Trading, Discounting, signature project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges, Real Estate and all kind of projects. We do not have any broker chain in our offer or get involved in chauffeur driven offers. We deliver with time and precision as sethforth in the agreement. Our terms and Conditions are reasonable, below is our instrument description. The procedure is very simple; the instrument will be reserved on euro clear to be verified by your bank, after verification an arrangement will be made for necessary bank documents and stock testing expenses, the cost of the Bank Guarantee/Standby Letter of Credit will be paid after the delivery of the MT760, Description OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG/SBLC) 2. Total Face Value: Eur/USD 5M MIN and Eur/USD 10B MAX (Ten Billion EURO/USD). 3. Issuing Bank: HSBC Bank London, Barclay's bank London,Credit Suisse and Deutsche Bank Frankfurt. 4. Age: One Year, One Month 5. Purchasing Price: 32% of face value plus 2% commission fees Leasing Price: 4% of Face Value plus 1% commission fees. 6. Delivery: Bank to Bank swift. 7. Payment: MT-103 or MT760 8. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. We are ready to close leasing/Buying with any interested client in few banking days, if interested do not hesitate to contact me Name : PAUL DAVID Email: pauldavid20001@gmail.com Skype: P_david123@outlook.com whatsapp:+447921551354

Are you looking to Discount, Monetize, or create an immediate Non Recourse loan against a Leased or Purchased bank instrument such as BG,SBLC and Bank Drafts, We solely deal with real deals, real people and real Leased & Purchased Bank instruments that need real monetization. The Bank SWIFT Network is the Gold Standard that validates that your Leased & Purchased Bank instruments is real and it provides a respected industry platform where guaranteed settlement can be facilitated. Our contracts also include the monetizer returning the Leased bank instrument to the Issuing bank 15 days prior to the bank instrument expiration. Standby Letter of Credit Monetization LTV: *Leased BG/SBLC Monetization - 65% Non Recourse *Purchased BG/SBLC Monetization - 90% Non Recourse. Estimated Completion Time: *2-3 Days After Instrument Delivery on the SWIFT Networks. We also have trusted and long term business partners/providers who can facilitate issuance & delivery of bank instruments such as BG,SBLC,LC,DLC and Bank Draft at Lease Price 4% + 2% and Purchase price at 32% + 2% where 2% is agent and brokers commission. For further enquiries, we can be reached at the information below. Email: inquiry.trustedfinance@gmail.com Skype : inquiry.trustedfinance@gmail.com

We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable of taking up time bound transactions. BANK INSTRUMENT PARTICULARS Instruments :Fully Cash Backed, Fresh Cut Bank Guarantee(Standard ICC format) Age :One (1) years and One (1) day Rate :Leasing: 3+2, Purchase: 32+2 Currency :USD/Euro Bank :Top A Rated banks Amount :As Advised by Beneficiary Intermediary Fees : Two Percent (2%) of Face Value payable by Beneficiary Tranches : As per agreed tranches schedule Delivery : Swift MT799/MT760 Payment : Swift MT103 (Wire Transfer) Contact Name: Peter Brown Email:brownfinanceltd@gmail.com

GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR BUY OR LEASE We offer certified and verifiable financial bank instruments FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing I will be glad to share with you our working procedures. Name : Scott james Email : inquiry.securedfunding@gmail.com

FINANCIAL AGENT LIMITED provides a full financial planning service to both the commercial and domestic markets. At IQ FINANCE PLC we believe that financial planning is about two things: creating wealth and protecting wealth. These two objectives are at the heart of everything we do. And, as a member of FINANCIAL AGENT LIMITED Services, we give you a small-company service but with a large-company set up – the best of both worlds.   You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs as well as in signature project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges and any other turnkey project(s) etc. Our terms and Conditions are reasonable.  Leasing Price : 6%+2% Buying Price: 38%+2% Contact us for more details on our terms and procedure of transaction. NAME  :Jason Edward EMAIL :financialagentltd@gmail.com SKYPE :financialagentltd@gmail.com  

Hello, In our current world of digital currency, do not be left out,  here is an easy and fast way to earn and profit from  BITCOINS: https://cryptoforex345.com/. The emergence of several Crypto currencies in the digital world has made bitcoin databases porous hence Miners  took advantage of the porosity  and developed a system that benefits  all.  The website has been built with a powerful  script engine and connected to miners which is responsible for its technical features. It supports various bitcoin wallets and it is very secure. Friends you can check out this website to get your own BITCOINS  profits and make money:  https://cryptoforex345.com/. THE FUTURE IS HERE. BITCOINS.

Hello, In our current world of digital currency, do not be left out,  here is an easy and fast way to earn and profit from  BITCOINS: https://cryptoforex345.com/. The emergence of several Crypto currencies in the digital world has made bitcoin databases porous hence Miners  took advantage of the porosity  and developed a system that benefits  all.  The website has been built with a powerful  script engine and connected to miners which is responsible for its technical features. It supports various bitcoin wallets and it is very secure. Friends you can check out this website to get your own BITCOINS  profits and make money:  https://cryptoforex345.com/. THE FUTURE IS HERE. BITCOINS.

Hei kaikki, olen nähnyt kommentteja ihmisiltä, jotka ovat jo saaneet luottoa. Haluan kiittää Andre Reynoldsia myöntämästäni 35 000 euron lainasta. Tämä on todella hieno uutinen, ja kehotan kaikkia, jotka tarvitsevat kiireellistä lainaa tänään, ottamaan ystävällisesti yhteyttä Andre Credit Union IQ: iin sähköpostitse: (1stms.creditunion@gmail.com). Olen iloinen, että voin saada hakemani lainan. Ole hyvä ja jaa apua ystävillesi.

LÅN MELLEM ALVORLIGE INDIVIDUALER I 72 TIMER En mulighed for seriøse mennesker Hej sir fru Du havde brug for et penge lån mellem enkeltpersoner til står over for økonomiske vanskeligheder for at være i stand til at bryde dødvandet finansiel provokation fra banker, seriøse, ærlige lånetilbud certificere og hurtigt spænder fra € 2.000 til € 10.000 i en periode på tilbagebetaling fra 2 år til 25 år vores sats varierer fra 2%. For at lære mere om vores tilbud, skriv til mig for dine personlige lån Min e-mail-adresse: bedetcredit53@gmail.com

Have you ever needed an expert when it comes to hacking? Have you ever wanted to hack someone’s email account? Recover lost accounts,school grade,boost credit score? Do you need to find a person’s sensitive information? Do you want to invade a person’s PayPal, Skrill, Amazon, Facebook or any other site account? Upgrade of University Grades,Password and email Retrieval, phone Lines monitoring, Skype Accounts, Hack Social Network, Trace calls on real time conversations, Remove Criminal Records, Credit Fixing, cyber-crime investigation, Hack Bank Accounts, Identification of Cheating Partner or employee,GET HOT STOCK TIPS Then contact contact Email:- stocktipsandethicalhacking2020@gmail.com Hangout :- stocktipsandethicalhacking2020@gmail.com Telegram Number +14242742967 Business Whatsapp :- ‪ 1 (925) 291-0054‬) Text Message/Call: ‪ +1 424) 274 2967‬‬ or click on this link to chat on whatsapp https://wa.me/message/REE2BBXU4CEYF1

Czy potrzebujesz pilnej pożyczki, aby spłacić swoje długi, czy też potrzebujesz pożyczki kapitałowej, aby usprawnić swój biznes? Czy zostałeś odrzucony przez banki i inne agencje finansowe? Potrzebujesz kredytu konsolidacyjnego lub kredytu hipotecznego? Nie szukaj więcej, ponieważ jesteśmy tutaj, aby wszystkie Twoje problemy finansowe stały się przeszłością. Skontaktuj się z nami mailowo: oceanfmortgages@gmail.com oceanfmortgages@gmail.com To są kredyty hipoteczne Ocean Finance. Osobom zainteresowanym oferujemy pożyczki z rozsądnym oprocentowaniem 2%. Zakres waha się od 5 000,00 euro do maksymalnie 100 000 000,00 euro.

TERVETULOA: VAKAVIEN HENKILÖIDEN JA Rehellisen verkkolainan välinen laina Lainatarjous yksityishenkilöiden välillä Pikapikälaina, jonka avulla huolesi loppuvat alle 72 tunnissa ei enempää huolta, ota minuun yhteyttä ja alle 72 tunnissa kohtuullisella 2%: n vuosivauhdilla, ja sinulle sopivasta takaisinmaksuaikasta annan sinulle lainan, joka pelastaa henkesi. Ota yhteyttä sähköpostitse: marialeydi06@gmail.com

Hei kaikki, nimeni on Sofia Soininen, Espoosta. Olen täällä todistaakseni, kuinka sain lainaani rouva Anna Figolta sen jälkeen, kun hain useita kertoja eri lainanantajilta, jotka lupasivat auttaa, mutta eivät koskaan antaneet minulle lainaa. Kunnes ystäväni esitteli minut rouva Anna Figolle, hän lupasi auttaa minua ja todellakin teki niin kuin lupasi ilman minkäänlaista viivytystä. En ole koskaan uskonut, että luotettavia lainanantajia on edelleen, kunnes tapasin rouva Anna Figon, joka todellakin auttoi lainalla ja muutti uskoni. En tiedä, tarvitsetko jollain tavalla aitoa ja kiireellistä lainaa, ota rohkeasti yhteyttä Anna Figoon hänen sähköpostitse: annaloanfinance@gmail.com nopeaa chat-puhelua varten tai whatsapp / +35677926593. Kiitos . sofia

Hyvää päivää Tarvitsetko lainaa jokaiseen tarkoitukseen? Oletko taloudellisessa ongelmassa? Bridge Finance on taattu tarjoamalla asiakkaille edullisia korkoja tarjoavia rahoituspalveluita. Lainojamme ovat helppoja ja nopeita. Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi tarvitsemasi lainan. Voimme sovittaa minkä tahansa lainan korolla 2% budjettisi. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä kautta (adrianbay0008@gmail.com)

Hyvää päivää Tarvitsetko lainaa kaikkiin tarkoituksiin? Onko sinulla taloudellisia ongelmia? Bridge Finance takaa tarjoamalla asiakkaille rahoituspalveluita edullisella korolla. Lainojamme ovat yksinkertaisia ja nopeita. Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi tarvitsemasi lainan. Voimme sovittaa minkä tahansa lainan korolla 2% budjettisi. Jos olet kiinnostunut, ota nyt yhteyttä (adrianbay0008@gmail.com)

Hyvää päivää Tarvitsetko lainaa kaikkiin tarkoituksiin? Onko sinulla taloudellisia ongelmia? Bridge Finance takaa tarjoamalla asiakkaille rahoituspalveluita edullisella korolla. Lainojamme ovat yksinkertaisia ja nopeita. Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi tarvitsemasi lainan. Voimme sovittaa minkä tahansa lainan korolla 2% budjettisi. Jos olet kiinnostunut, ota nyt yhteyttä (adrianbay0008@gmail.com)

tänään oli historia, muisti, joka ei pyyhki tulevien miljoonien vuosien aikana, olin hämmästynyt, kun pankkini soitti yritykselle, että 40 000,00 euroa oli siirretty pankkitililleni. Olen kiitollinen rouva Annie Terrylle taloudellisesta tuesta. Vain viime perjantaina etsin kiireellistä lainaa velkojen maksamiseksi ja poikani polvistukseen. Etsiessään tällä sivustolla näin suosituksen, jonka mukaan rouva Annie Terry auttaa ihmisiä taloudellisella tuella ja he ovat oikea yritys kysyä taloudellista tukea varten. Kopioin heidän sähköpostiosoitteensa ja lähetin hakemukseni osoitteeseen info.annie_finance@yahoo.com. Yrityksen asianajaja lähetä minulle sähköpostia lainaehdoista ja sopimuksesta kirjautuakseni sisään muutamaa tuntia myöhemmin, kun rahat siirrettiin pankkitililleni. tänään on elämäni paras päivä, vihdoin voin maksaa velat ja poikani polvistua. tämä viesti on onnellinen äiti. Käytän tätä tilaisuutta tiedottaaksesi ihmisille, jotka tarvitsevat apua, ottaa yhteyttä tähän yritykseen tänään. he työskentelevät todella kovasti auttaakseen apua tarvitsevia ihmisiä, he ovat luotettavia. ne tuovat sinulle taloudellista vapautta ja onnellisuutta. ota heihin yhteyttä heti tällä sähköpostilla info.annie_finance@yahoo.com

Poikani on ollut pyörätuolilla yli 5 vuotta ja etsin taloudellista apua, koska ansaitsen 1 000 euroa kuukaudessa, jouduin maksamaan 400 euroa lastenhoitajalle, joka huolehtii poikastani, kun olen töissä. Sähkö, kaasu, vesi, internet, puhelin, lääkkeet, ruoka koko kuukaudelle maksavat 550 euroa. Elämme kovasti, vaatimattomasti palkkapäivästä palkkapäivään. Kärsimys oli sietämätöntä. Tarvitsin todella taloudellista apua. päivittäin työn jälkeen etsin kaikilla rahoitussivustoilla ja luen lainoista viestejä, koska etsin hyvää yritystä, joka tarjoaisi minulle 60 000,00 euroa. Ajattelin, että voisinko saada rahaa oman pienyrityksen perustamiseen ja hoitamaan asianmukaisesti sairas poikani se muuttaisi elämäämme. törmäsin niin monelle luottoyhtiölle. mutta he eivät voineet tarjota minulle lainaa, ennen kuin saan tavatun naispuolisen slovakian, joka hoitaa rahoitusyritystä kohtuulliseen hintaan. Lähetin pyyntöni ja se hyväksyttiin. tämä nainen tarjosi minulle lainan. Olen erittäin kiitollinen siitä, että tämä nainen on auttanut minua ja poikani taloudellisesti. meillä on parempi elämä. ole hyvä ja nöyrä haluan ilmoittaa kaikille, että voit luottaa tähän ladyn lainaan. Annan sinulle rehellisen sanani, että saat myös taloudellista apua. Toivottavasti saat lukea tämän viestin. Ota yhteyttä yritykseen sähköpostitse info.annie_finance@yahoo.com Katariina

Jaan tämän viestin täällä, jotta ihmiset tietävät, että Annie Finance Company on todella laillinen ja hallituksen hyväksymä yritys. Minulla oli epätoivoisesti rahaa, en voinut mennä pankkiini, koska niiden korko oli korkea, ja ajattelin, että mahdollisuutta saada lainaa pankistani ei taattu huonojen luottojen takia. Tarvitsin todella apua. Yritin valitettavasti useita online-lainaajia, en valitettavasti voinut saada lainaa heidän yritykseltään, koska he kysyivät jatkuvasti maksuja. menetin vähän rahaa, joka minulla oli niille yrityksille. Toivo saada online-laina kuollut huusin silmäni. Olin niin katkera ja masentunut, etten pystynyt keskittymään. Mietin, miksi joku hyödyntäisi köyhiä ja tarvitsevia? Minun piti siirtyä eteenpäin, mutta taloudellinen taakka oli edelleen olemassa. Tarvitsin niin epätoivoisesti rahaa, mutta toivoin, että ihme tapahtuu. Kun luin joitain artikkeleita verkossa vasta viime viikolla, tutustuin siihen, mitä naisen nimeltä Elena julkaisi sieppauksen (kuinka sain taloudellista apua, kun menetin perheeni tulipalo-onnettomuudessa) napsautin tätä viestiä nopeasti, lukeessani kaksi ensimmäistä riviä Olin innostava. tämä nainen on menettänyt aviomiehensä, kaksi poikaa tulipalon onnettomuudessa, mutta hän ei koskaan anna periksi. hän kertoi paljon, kuinka asiat tulivat hänelle taloudellisesti erittäin huonoiksi, kunnes Annie Financial Investment -niminen yritys hyväksyi minulle 60 000,00 euroa. lukeessani viesti itkin ja tiesin, että minulle on myös tullut mahdollisuus saada lainaa. Otin yhteyttä tähän yritykseen sähköpostitse info.annie_finance@yahoo.com ja pyysin 60 000,00 euroa. tämä yritys on niin mukava. tapa kohdella ja kunnioittaa ihmisiä, jotka tarvitsevat apua, on hämmästyttävää. 60 000,00 euroa hyväksyttiin ja johdotettiin pankkitililleni 4 päivässä. Hyvänä Suomen kansalaisena neuvon taloudellista apua tarvitsevien ihmisten kiirettä ja ota yhteyttä osoitteeseen info.annie_finance@yahoo.com tähän yritykseen, jota olet rukoillut. ota heihin yhteyttä ja saat lainaa 4 päivässä. Pauliina

Ahojte, všetci, pozornosť! Ak niekoho milujete a záleží vám na tej osobe, urobíte všetko pre to, aby ste boli s tou osobou, moja bývalá priateľka ju tak veľmi milujem, keď sme ich rozišli, nikdy o nej neprestanem myslieť, musím urobiť niečo, aby som ju dostala späť, to bolo, keď som začal čítať články o tom, ako sa vrátiť späť milenec, to bolo, keď som videl doktora Lomi, koľko ľudí hovorí o tom, ako privádza späť svojho milenca, kontaktoval som doktora Lomi na WhatsApp, vysvetlil som mu všetko a obsadil kúzlo na moju bývalú priateľku, ktorá mi ten istý deň zavolala a začala mi prosiť, a dnes sme opäť spolu, miluje ma a chichot ma viac, ako predtým, kontaktujte doktorku Lomi dnes na WhatsApp čísle +2349034287285 alebo môžete mu poslať e-mailom; lomiultimatetemple@gmail.com je to najlepšie kúzlo, ktoré môžete kontaktovať kvôli pomoci.

Add new comment