Patenttiasiamiehenä keksintöjen saralla

Seppo Kilpeläinen

Valmistunut biokemistiksi: FM 1995

Nimike: Eurooppapatenttiasiamies

Työnantaja: Berggren Oy

Toimenkuva: Patenttiasiamies toimii keksijän ja viranomaisen välisenä asiantuntijana hoitaen keksintöjen patentointia ja patenttien puolustamista.

Ura lyhyesti: Valmistumisen jälkeen aloitin tutkijana Biokemian laitoksella. Vuonna 2001 siirryin nykyiseen työpaikkaani patenttiasiamieheksi Berggrenille, ja olen urani aikana suorittanut mm. European Qualification Examination (EQE) -tutkinnon, sekä muita alaan liittyviä opintoja. Nykyään hoidan asiakkaideni patenttihakemusten laatimisen lisäksi mm. suullisia käsittelyjä Euroopan patenttivirastossa ja osallistun riitojen ratkaisuihin. Biokemia on vain yksi osa-alue hoitamieni keksintöjen kirjossa.

Avainsanoja ja työssä tarvittavaa osaamista: analyyttisyys, oleellisen hahmottaminen, patenttilain tuntemus, kirjalliset ja suulliset kommunikaatiotaidot, kielitaito, verkostoituminen, strateginen osaaminen, uuden oppiminen

”Patenttiasiamiehen työ on kiehtova yhdistelmä teknistä ja lainopillista osaamista, ja ala tarjoaa sekä haasteita että loistavan tilaisuuden nähdä aitiopaikalta, mitä keksintöjen saralla tapahtuu. Tavoitteenani on auttaa asiakkaitani vahvistamaan liiketoimintaansa keksintöjä suojaamalla.”

Viimeksi päivitetty: 10.10.2018