Dekaani Peppi Karppinen innovaatio- ja tutkimusneuvoston jäseneksi

Valtioneuvosto on nimittänyt Oulun yliopiston biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan dekaani, professori Peppi Karppisen uuden tutkimus- ja innovaationeuvoston jäseneksi.

Tutkimus- ja innovaationeuvosto on pääministerin johdolla toimiva neuvoa antava elin, joka tukee valtioneuvostoa pitkäjänteisen tiede-, teknologia- ja innovaatiopolitiikan kehittämisessä ja yhteensovittamisessa. Se seuraa alan toimintaympäristön muutoksia sekä tekee tutkimus- ja innovaatiopolitiikkaan liittyviä aloitteita.

Neuvoston toimikausi on vaalikausittainen. 10.10. asetetun neuvoston puheenjohtajana toimii pääministeri Antti Rinne. Varapuheenjohtajia ovat tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen ja elinkeinoministeri Katri Kulmuni. Kolme muuta valtioneuvoston nimittämää ministeriä ovat opetusministeri Li Andersson, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja sisäministeri Maria Ohisalo.

Ministerijäsenten lisäksi neuvostoon kuuluu kuudesta seitsemään muuta jäsentä, jotka edustavat laaja-alaisesti tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan asiantuntemusta. Karppisen lisäksi jäseniksi uuteen neuvostoon nimitettiin Head of Early Research and Business Development Heidi Fagerholm (Merck KGaA), akatemiaprofessori Samuel Kaski (Aalto yliopisto), partner Ilkka Kivimäki (Maki.vc), johtaja Petra Lundström (Fortum Oyj), rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila (Turun ammattikorkeakoulu) ja toimitusjohtaja Antti Vasara (VTT Oy).

”Odotan innolla työskentelyä arvovaltaisessa seurassa vaalikauden ajan”, Karppinen sanoo.

Viimeksi päivitetty: 14.10.2019