Syöpäsäätiön suurapuraha Gonghong Weille

Syöpäsäätiö on myöntänyt professori Gonghong Weille tutkimusryhmineen yhteensä 300 000 euron suurapurahan eturauhassyövän tutkimukseen.

Gonghong Wein tutkimusryhmä on jo pitkään työskennellyt eturauhassyöpäalttiuden ymmärtämisen ja kohonneen syöpäriskin taustalla olevien geenien tunnistaminen parissa.

DNA-ketjussa yhden emäsparin muutoksella (single nucleotide polymorphism, SNP) voi tutkimuksen mukaan olla merkittävä vaikutus yksilön riskiin sairastua eturauhassyöpään. Tutkimusten löydösten mukaan SNP-variantit voivat aktiivisesti tehostaa eturauhassyövän etenemistä. Uusien geenien ja mekanismien löytäminen ovat merkittäviä edistyksiä eturauhassyövän tutkimuksessa. Geenien ja tarkempien toimintamekanismien parempi ymmärtäminen auttaa eturauhassyöpäpotilaita saamaan nykyistä yksilöllisempää hoitoa.

Syöpäsäätiö on jakanut tänä vuonna tutkimusrahoitusta lähes 7,3 miljoonaa euroa syöpätutkimuksen edistämiseksi. Apurahoja myönnettiin kaikkiaan 162 tutkijalle tai tutkimusryhmälle, yhteensä 7 290 819 euroa. Suurapurahat myönnettiin neljälle tutkimushankkeelle.

Kaikki Syöpäsäätiön vuoden 2019 apurahat tutkijoille löydät täältä.

Viimeksi päivitetty: 13.11.2019