Arktinen ympäristö, ihmiset ja terveys -seminaari Helsingissä

Seminaari arktisen alueen haasteista

Ympäristöterveyden ja keuhkosairauksien tutkimuskeskus (CERH) yhdessä kansanedustaja Tytti Tuppuraisen kanssa järjestää seminaarin: Arktinen ympäristö, ihmiset ja terveys – siltoja tutkimuksen ja päätöksenteon välille Helsingissä, Eduskunnan Pikkuparlamentissa 31.5.2016.

Seminaarin puhujina ovat mm. entinen pääministeri Paavo Lipponen, kansanedustaja Tytti Tuppurainen, arktinen suurlähettiläs Aleksi Härkönen, professori Vladimir Kendrovski Maailman terveysjärjestöstä (WHO:sta), CERH:in ja WHO:n yhteistyökeskuksen teemalla Globaali muutos, ympäristö ja kansanterveys – johtaja, professori Jouni Jaakkola, tutkijatohtori Klemetti Näkkäläjärvi Lapin yliopistosta sekä CERH:in tutkijoita ja eri sidosryhmien edustajia. Kansainvälisesti arvostettu ilmastonmuutoksen terveysvaikutusten tutkija professori Colin Butler Canberran yliopistosta pitää puheen videoyhteyden avulla.

Ilmastonmuutos on yksi suurimmista globaaleista haasteista yhteiskunnille, kulttuureille ja terveydelle. Arktinen alue, ihmiset ja yhteiskunnat kohtaavat ilmastonmuutoksen moninaiset vaikutukset, ja muutokseen sopeutuminen edellyttää uutta tieteellistä tietoa, seurantaa ja ennakointia.

Seminaari tuo uusia näkemyksiä ja vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin:

• Miten ilmastonmuutos ja terveys näkyvät Suomen Arktisen Neuvoston puheenjohtajuuskaudella 2017–2019?

• Mikä on WHO:n ja sen yhteistyökeskusten rooli ratkaisujen etsimisessä globaaleihin haasteisiin?

• Miten ilmastonmuutos vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin?

• Mitä uusia tutkimushaasteita muuttuva ilmasto ja ympäristöongelmien globalisaatio tuovat?

• Mitä haasteita tutkimustiedon yhdistämisessä on ilmastonmuutosta koskevaan päätöksentekoon?

• Miten tutkimus voi edistää vaikuttavaa ja tietoon perustuvaa päätöksentekoa?

Seminaari luo siltoja tutkimusmaailman, päätöksentekijöiden ja muiden toimijoiden välille.

Lisätietoa:

CERH:in johtaja Jouni Jaakkola