Haemme osallistujia Diabetes ja ympäristön lämpötila tutkimukseen

Haemme Oulusta ja lähiseudulta kokeelliseen tutkimukseen 40-70 vuotiaita miehiä, joilla on todettu kakkostyypin diabetes.

Tutkimuksemme selvittää kuinka tyypin 2 diabetes vaikuttaa hermoston, verenkiertoelimistön ja aineenvaihdunnan toimintaan kylmässä ja kuumassa ympäristössä. Lämpöolosuhdelaboratoriossa toteutetaan kylmä- (+10 °C) ja kuuma-altistus (+44 °C) kullekin osallistujalle. Näiden aikana hermoston, sydämen ja verisuoniston, lämmönsäätelyn ja aineenvaihdunnan vasteita seurataan.

Mittaukset suoritetaan Kastellin tutkimuskeskuksessa Kontinkankaalla Oulussa. Osallistujien matkakulut kompensoidaan, ja lisäksi jokainen osallistuja saa tietoja omasta terveydestään, mm. tietoa autonomisen hermoston toiminnasta sekä kehonkoostumismittauksen.

Tutkimukseen soveltuva henkilö:

• 40-70 vuotias mies Oulusta tai lähiseudulta
  • vähintään 2 vuotta sitten diagnosoitu tyypin 2 diabetes
  • ei aktiivista diabeettista silmänpohjasairautta
  • pitkäaikaissokeri B-HbAIc 7-10% (53-86 mmol/mol)
  • ei ole tupakoinut kuluneen 12 kk aikana

Lisätietoja tutkimuksesta löytyy projektin nettisivulta www.oulu.fi/cerh-fi/diabcoldheat

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä tutkijoihin:
TtM Rasmus Valtonen ja FT Heidi Hintsala
rasmus.valtonen (a) oulu.fi tai