E-health-seminaaripäivä – Tulevaisuuden terveydenhuoltoa luomassa - etäopetus

Thursday, April 2, 2020

Tapahtuma toteutetaan COVID-19-tilanteen vuoksi etäopetuksena - palautetta terveydenhuollon ammattilaisilta v. 5.0

Pidämme terveys- ja hyvinvointiteknologian yrityksille sekä pilottivaiheessa oleville tutkimusryhmille suunnatun tulevaisuuden terveydenhuollon opetukseen tähtäävän e-health-seminaaripäivän COVID-19-tilanteen vuoksi etäopetuksena 2.4.2020. Tapahtuman yhteyteen suunnitetujen tuotteiden ja -palveluiden hands-on-kokeilu jää pois ja tilalle tulevat etätöinä toteutettavat ryhmätyöt.

Tarjoamme yrityksille maksuttoman mahdollisuuden esitellä terveydenhuollon digitalisaation ja sähköisten terveyspalvelujen, sovellusten ja tuotteiden tarjoamia mahdollisuuksia lääketieteen valmistumisvaiheen opiskelijoille (LTK) ja sosiaali- ja terveyspalveluiden opiskelijoille (OAMK). Haluamme parantaa lääketieteen ammattilaisten valmiuksia ottaa yritysratkaisuja mukaan käytännön työhönsä sekä kehittää ratkaisuiden hankintaan liittyviä näkökulmia.

Toivomme mukaan kattavasti yrityksiä e-health-sektorin eri osa-alueilta osallistumaan materiaalien kasaamiseen opetusalueen teemojen mukaan. Erityisesti toivomme mukaan kansalaisten itsensä käyttöön tarkoitettuja sovelluksia ja tuotteita, joita ammattilaisten toivotaan osaavan paremmin hyödyntää työssään. Myös lääkärien ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten työhön liittyvät digitaaliset sovellukset ja apuvälineet sekä etäkonsultaation mahdollistavat ja päätöksenteon tuen työkalut kuten tekoälyratkaisut ovat erittäin tervetulleita.

Kevään 2020 e-health-seminaari on järjestyksessään jo viides ja Oulun Yliopiston Lääketieteellinen tiedekunta toimii OuluHealth-yhteistyökumppaneineen tilaisuuden järjestäjänä.

Aika: 2.4.2020 (n. klo. 8:00-16:00)
Toteutus: Etäopetuksena

HUOM: Mukaan mahtuu 40 yritystä ja ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 16.3.2020 mennessä. Järjestäjä pidättää oikeuden valita näytteilleasettajat ja paikat.

Lisätietoja tapahtumasta tarjoavat:

Jarmo Pääkkönen, projektikoordinaattori, Centre of Health and Technology (seminaarin yritysyhteistyö),
jarmo.paakkonen(at)oulu.fi, p. 040 543 3422

Jarmo Reponen, tietojärjestelmätutkimuksen professori, Oulun Yliopisto (seminaarin opetus),
jarmo.reponen(at)oulu.fi, p. 044 439 4820

Timo Tuovinen, yliopisto-opettaja, LL, Oulun Yliopisto,
timo.tuovinen(at)oulu.fi, p. 041 502 7864

OHJELMA

Aamupäivän luennot toteutetaan etäyhteydellä opiskelijoille ja osallistuville yhteistyökumppaneille.

SÄHKÖISET TERVEYSPALVELUT LÄÄKÄRIN TYÖSSÄ -luennot

Webinaari
sessio 1

Mitä lääkärin pitää tietää tiedosta terveydenhuollon digitalisaatiossa

Pj. Jarmo Reponen

8:30

Päivän teemat - Miksi lääkäri tarvitsee e-Health-opetusta?

Jarmo Reponen,
työelämäprofessori

8:45

Valtakunnalliset sähköiset palvelut –paikallinen potilastietojen kirjaaminen miten käytän tietojärjestelmiä hyödyllisesti käytännön työssä

Timo Tuovinen,
yliopisto-opettaja

9:05

Kysymyksiä ja vastauksia

9:10

Miten lääkäriys muuttuu digitaalisuuden myötä?

Timo Kaukonen,
piiriylilääkäri

Lääkäriliitto

9:30

Lääkäri vai tekoäly – kenellä on tieto?

Ilkka Kunnamo,
dosentti

Duodecim

10:10

Kahvitauko 15 min

Webinaari

sessio 2

Digitaalisuus ja e-Health tulevaisuuden terveydenhuoltoa tekemässä

Pj. Timo Tuovinen

10:25

IPANA, Sähköinen äitiysneuvola

Timo Tuovinen,
yliopisto-opettaja

10:45

Kansalaisten oman terveystiedon hyödyntäminen

Maritta Perälä-Heape,
työelämäprofessori

Oulun yliopisto, CHT

11:05

Kysymyksiä ja vastauksia

11:10

Terveyskylän sähköiset palvelut lääkärin työn tukena

Pia Liljamo.

TtT, kehittämispäällikkö

PPSHP, yhtymähallinto

11:30

Kuinka toimia chattilääkärinä – milloin voi hoitaa virtuaalisesti ja milloin ei?

Silja Komulainen, vastaava työterveyslääkäri

Suomen Terveystalo

Iltapäivän ryhmätyöt toteutetaan 12 opetusteeman mukaisesti LTK-opiskelijoiden omissa etäopetusryhmissä 5 min rapid presentatioina, joihin yritykset ovat osallistuneet toimittaneet alustusmateriaalia:

1. Potilastietojärjestelmät

2. Sähköiset tietokannat ja päätöksenteon tuki

3. Kansalliset tietojärjestelmät

4. Palvelujärjestelmään integroidut potilaan käyttämät järjestelmät ja laitteet

5. Tietoturva ja -suoja

6. Terveystieto (tiedon hyödyntäminen ja toisiokäyttö)

7. Kohtaaminen digitaalisessa ympäristössä

8. Tietomassoihin pohjautuva lääketiede ja hoito