Yhteistyö

Ulkopuolisena tahona teolliselle prosessille tuomme prosesseihin uudenlaisia menetelmiä ja tapoja kehittää tekniikkaa ja teknologiaa. Innovaatioita syntyy tutkimuksen avulla erityisesti uusissa rajapinnoissa, kun erilaiset osaamiset yhtyvät. Erityisesti näemme suuret mahdollisuudet teollisissa symbiooseissa ja ideoiden kierrättämisessä eri toimialojen välillä entistä nopeammin.

Toimintamme on vahvasti tiedon levittämistä Platform (alusta) toiminnan pohjalta. Tavoitteenamme on olla tutkimuslähtöisen yhteistyön ja verkostoitumisen mahdollistaja teollisuuden toimijoiden ja materiaalien tarvitsijoiden välillä. Tavoitteenamme on edistää nopeampaa käyttöä kaikenlaisille teollisille poisteille ja edistää niiden muutosta kohti korkeamman arvon tuotteita. Tässä tavoitteessa on vahvasti Pohjois-Suomen tarpeet suurella painoarvolla, mutta johtavina teollisten poistemateriaalien tutkimustahoina näemme vastuun myös laajemmin. Suomessa ja ulkomailla tehtävä yhteistyö on ainoa tapa taata nopea eteneminen kohti teollisten sivututotteiden käyttöä turvallisesti ja tehokkaasti. Toimintaan halutaan vahvasti mukaan myös viranomaiset, kansalaisyhteisöt ja teollisuussijoittajat. Vain näin saamme agitoitua rakentavaa keskustelua muutoksen ajuriksi kohti kestävämpää yhteiskuntaa.

Toimintamme on pääsääntöisesti projekti- ja hankeluontoisia, mutta CIRU -Platform tarjoaa myös analyysipalveluja sekä resursseja, joilla teollisuusyritykset voivat ratkaista prosesseihin liittyviä ongelmia ennalta määritellyssä aikataulussa ja budjetissa. Tuotamme myös puolueettomia tutkimustuloksia ja annamme lausuntoja erilaisia viranomaisprosesseja varten.

 

Viimeksi päivitetty: 27.3.2014