University of Oulu, 2016

TÄYNNÄ: Opettajan digitaitotarjotin, 6 op

Kenelle?

Koulutus on suunnattu työssä oleville esi-, perus- ja lukio-opetuksen opetushenkilöstölle. Koulutus soveltuu niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin. Koulutuksen alussa osallistuja luo oman oppimispolkunsa kurssille valiten teemat, joiden pohjalta keskittyy kehittämään osaamistaan.

Mitä?

Koulutuksessa käsitellään tämän hetken keskeisiä opetuksen digitalisaation teemoja sekä niihin liittyviä välineitä ja sovelluksia. Joustavassa ja ohjatussa kuuden opintopisteen laajuisessa verkkokoulutuksessa osallistuja valitsee yhteisen johdanto-osuuden lisäksi opiskeltavaksi kaksi teema-aluetta, joihin perehtyy syvällisemmin oman oppimispolkunsa mukaisesti. Opiskelijoiden itsenäistä työskentelyä tuetaan tutoroinnilla ja vertaisoppimisella.

Koulutuksen sisältö:

1. Johdatus digipedagogiikkaan (1,5 op)

2. Valinnaiset teema-alueet, valitaan kaksi (2 op + 2 op)

Monimediainen digitaalinen esittäminen (video, animaatio ja digitarinat opetuksessa)
    Web-sovellukset opetuksessa (appsit, sosiaalinen media ja pilvipalvelut)
    Ohjelmoinnillinen ajattelu ja graafinen ohjelmointi
    Tietoturva, tekijänoikeudet ja lisenssit
    Media- ja tiedonhankintataidot digiajassa

3. Päätösjakso (0,5 op): Opitun jakaminen ja palautteen keruu. Koulutuksessa hyödynnetään itse- ja vertaisarviointia.

Koulutukseen kuuluu 4 webinaaria ajankohtaisista digiopetuksen teemoista:

Harto Pönkä: Sosiaalinen media ja ruutuaika, to 3.10. klo 15-16
Mona Moisala: Älylaitteiden ja tietokonepelien vaikutus kehittyviin aivoihin, ti 29.10. klo 15-16
Matleena Laakso: Sähköiset koe- ja kyselytyökalut, ma 18.11. klo 15-16
Henri Karjalainen: Pedagogisesti perusteltu oppimisanalytiikka ja arviointi, ti 3.12. klo 15-16

Oikeudet muutoksiin pidätetään. Koulutuksen rahoittaa OPH