Lapsuudentutkimuksen päivät Oulussa 7.-9.5.2014

Wednesday, May 7, 2014 to Friday, May 9, 2014

Tervetuloa Lapsuudentutkimuksen päiville 7.–9.5.2014

Kuudensilla Lapsuudentutkimuksen päivillä pohditaan arvoja lapsuudessa ja lapsuudentutkimuksessa. Monitieteiset Lapsuudentutkimuksen päivät järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa kansainvälisenä konferenssina Oulun yliopistolla.

Lapsuudentutkimuksen päivät on vastaanottanut ennätyksellisesti 211 abstraktiehdotusta! Vaikka uusia abstrakteja ei enää oteta vastaan, päiville on mahdollista osallistua ilman omaa esitystä  konferenssissa. Lapsuudentutkimuksen päivien alustava ohjelma ja aikataulu ovat näkyvissä konferenssin nettisivuilla (http://childhood2014.wordpress.com/). Elektroninen ilmoittautuminen on auki 15.4.2014 asti.

Konferenssin pääpuhujina ovat professori Alan Prout (University of Warwick, sosiologia), professori Eva Johansson (University of Stavanger, kasvatustiede), professori Astri Andresen (University of Bergen, arkeologia, historia, kulttuurintutkimus ja uskonto), kehittämispäällikkö Mikko Oranen (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) sekä professori Pia Christensen (University of Leeds, antropologia ja lapsuudentutkimus).

Monitieteiset Lapsuudentutkimuksen päivät ovat vakiinnuttaneet asemansa lapsiin ja lapsuuteen liittyvän tutkimuksen kohtauspaikkana. Päivät kokoavat yhteen eri alojen tutkijoita ja lapsuuden tutkimuksesta kiinnostuneita. Lapsuudentutkimuksen päivät on järjestetty vuodesta 2008 alkaen eri puolilla Suomea yhteistyössä Lapsuudentutkimuksen seuran ja paikallisten yhteistyötahojen kanssa.

Toivotamme päiville tervetulleeksi kaikki lapsiin ja lapsuuteen liittyvien kysymysten parissa työskentelevät.

Tieteellinen työryhmä

Eila Estola, professori, Oulun yliopisto, varhaiskasvatus, työryhmän pj.
Anja Taanila, professori, Oulun yliopisto, terveystieteet
Maarit Alasuutari, dosentti, Tampereen yliopisto, Tutkijakollegium
Elina Pekkarinen, tutkijatohtori, Nuorisotutkimusverkosto ja Tampereen yliopisto, sosiaalityö
Kaisa Vehkalahti, tutkijatohtori, Nuorisotutkimusverkosto ja Oulun yliopisto, aate- ja oppihistoria, työryhmän pj.
Mari Vuorisalo, tutkijatohtori, Jyväskylän yliopisto, varhaiskasvatustiede

Järjestelytyöryhmä

Anu Alanko, tutkijatohtori, Oulun yliopisto, kasvatustiede, työryhmän sihteeri
Anna-Maija Puroila, dosentti, Oulun yliopisto, kasvatustiede
Anneli Yliherva, dosentti, Oulun yliopisto, logopedia
Susanna Helavirta, lehtori (VTT) Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu, sosiaali- ja terveysala ja Tampereen yliopisto, sosiaalityö
Reija Paananen, erikoistutkija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Lasten ja nuorten hyvinvointi ja terveys -yksikkö
Pauliina Rautio, tutkijatohtori, Oulun yliopisto, kasvatustiede

International and Interdisciplinary Conference on Values of Childhood and Childhood Studies

Welcome to ‘Values of Childhood and Childhood Studies’, VI Conference on Childhood Studies, which will be held at the University of Oulu, Finland, 7–9 May 2014.

The Finnish Society for Childhood Studies invites participants to the international conference to be held in Oulu May 7–9th, 2014. The multidisciplinary conference on childhood studies has established itself as the venue for research on children and childhood in Finland. The focus of the sixth conference will be on values – the values of childhood as well as the values in and valuation of childhood studies.

This year the conference received a record breaking 211 proposals! The call for papers has ended but registration to the conference without a presentation is possible. Registration is open until April 15th, 2014. The preliminary programme and schedule are now available at the conference website (http://childhood2014.wordpress.com/).

The key note speakers are:

-Professor Alan Prout: Moving On from Social Constructionism: confronting hybrid childhoods (Education, Social Studies of Childhood, University of Warwick)
- Professor Eva Johansson: Toddlers’ life-worlds and the communication of values in preschool (Early Childhood Education, University of Stavanger)
- Professor Astri Andresen: The value of children and ethnic identity: the North in the 20th Century (Archaeology, History, Cultural Studies and Religion, University of Bergen)
- Development Manager Mikko Oranen: Challenging children, challenging situations – challenging values (National Institute for Health and Welfare, Oulu)
- Professor Pia Christensen: Ethnography with Children:  Conversations, Movement and Imaginative leaps (Anthropology and Childhood Studies, University of Leeds)

The conference offers space for an interdisciplinary exchange of ideas for researchers who work with children. Abstracts have been submitted for individual paper presentations, self-organised sessions and poster presentations. Parallel sessions will be arranged either in English or in Finnish.

We warmly welcome you to the Conference on Childhood Studies!

Scientific Committee and Organizing Committee

For further information, see the conference pages: http://childhood2014.wordpress.com/

Inquiries: child2014@oulu.fi

Add to calendar