Oulu Conference on DIVERSITY AND DIALOGUE - Migration and participation

Thursday, May 14, 2020 to Friday, May 15, 2020

The first Oulu Conference on Diversity and Dialogue on 14th to 15th of May, 2020 focuses on migration and participation. The aim of the conference is to create a multidisciplinary discussion forum for re- and deconstruction of practices, narratives and discourses of migration, diversity, integration and racism. The conference is organised jointly by VISE (Values, Ideologies and Social Context of Education) research unit in the faculty of Education and ReBel (Recognition and Belonging: Forced migrations, troubled histories and memory cultures) research group in faculty of Humanities in the University of Oulu, Finland.

See the full conference theme here.

We invite abstracts for thematic sessions by 29th of February, 2020

Keynote speakers:

Koko Hubara

Tuomas Martikainen

Sari Pöyhönen

Key dates and deadlines:

• Call for papers
  • Deadline for submission of paper proposals: February 29, 2020
  • Selection of papers by March 30, 2020
  • Registration ends: April, 20, 2020
  • Pre-Conference: May, 13, 2020

Diversity and Dialogue - konferenssi 14. – 15. toukokuuta 2020 keskittyy muuttoliikkeeseen ja osallisuuteen. Konferenssin tavoitteena on luoda monitieteinen keskustelufoorumi muuttoliikkeen, monimuotoisuuden, integraation ja rasismin käytäntöjen, narratioiden ja diskurssien purkamiseen ja uudelleenrakentamiseen. Konferenssin järjestävät yhdessä Oulun yliopiston kasvatustieteen tiedekunnan VISE (kasvatuksen arvot, aatteet ja yhteiskunnalliset kontekstit) tutkimusyksikkö ja humanistisen tiedekunnan Tunnustuksia (Pakolaisuuden hankalat historiat ja muistamisen kulttuurit) -tutkimusryhmä.

Konferenssin tarkemman kuvauksen löytää täältä.

Kutsumme konferenssiesitelmäehdotuksia työryhmiin 29. helmikuuta, 2020 mennessä.

Pääpuhujat:

Koko Hubara