Opintopisteitä elokuvia katsomalla ja niitä arvioimalla? Ja vieläpä etänä kotisohvalta? Tässä on tilaisuutesi!

Kaipaatko vaihtelua etäluentoihin? Oletko uupunut pitkien esseiden kirjoittamiseen? Muisteletko kaiholla ajatustenvaihtoa muiden kurssilaisten kanssa? Jäikö jotain uupumaan opintopistetavoitteestasi tai etsitkö kepeämpiä kesäopintoja? Haluaisitko opiskella jotain aivan uutta?

OY:n elokuvatutkimus ja Oulun Elokuvakeskus polkaisevat käyntiin tuoreen yhteistyön, jossa opiskelijat pääsevät tutustumaan Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin sisältöön ja auttamaan filmivalinnoissa sekä ohjelmiston suunnittelussa. Tämä kurssi korvaa perusopintojakson 687517P Mediakasvatuksen perusteet (5 op). Opintojakso toteutetaan kokonaan etänä aikavälillä 18.5. – 28.6.

Intensiiviverkkokurssilla katsomme useita, kansainvälisesti tuotettuja ja laadukkaita lasten- ja nuortenelokuvia. Kurssisisältöihin, eli elokuvakasvatukseen sekä lasten- ja nuortenelokuvan genreen, virittäydytään aluksi asianmukaisilla opetusvideoilla ja -materiaaleilla.

Viikoittaiset tehtävät koostuvat Moodlessa käytävistä keskusteluista sekä myöhemmin lyhyistä (1-2 sivuisista) elokuva-arvioista/raporteista. Koska tämä on perustason kurssi, arviot eivät edellytä ammattitason kirjoitustaitoa, vaan niiden on ennen kaikkea määrä auttaa arkistoimaan käsiteltävää materiaalia sisältö edellä, sekä helpottaa elokuvavalintojen tekemistä. Samalla niiden avulla voi harjoitella ja teroittaa omaa kriitikon kynäänsä!

Erityisen hyvin kirjoitettuja raportteja voidaan hyödyntää myös tulevan elokuvafestivaalin ohjelmistolehtisessä. Lisäksi kurssin kautta on mahdollista verkostoitua paikalliseen elokuvatoimintaan ja päästä esimerkiksi bloggaamaan elokuvista.

Koska elokuvamateriaali jaetaan sähköisesti, jokainen kurssille osallistuva opiskelija on velvoitettu allekirjoittamaan katselusitoumuksen, jossa sitoutuu kurssin sääntöihin.

Kurssi on avoin kaikille Oulun yliopiston läsnä oleville opiskelijoille ja sen suoritus arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty.

Pilottikurssille otetaan mukaan 14 ensiksi ilmoittautunutta opiskelijaa. Ilmoittautuminen WebOodissa ti 12.5. alkaen ma 18.5. asti: https://tinyurl.com/leffafestari. Ilmoittautuminen on siis jo auki – varmista paikkasi!

687517P Mediakasvatuksen perusteet (5 op) voi suorittaa myös tavalliseen tapaan etätenttinä Moodlessa(/tenttinä Examissa), esseenä tai kirjareferaattina. Lisätietoa saat elokuvatutkimuksen verkkosivuilta (https://www.oulu.fi/elokuvatutkimus/) tai tiedustelemalla sähköpostitse aino.isojarvi@oulu.fi.

Elokuvakatselemisiin!
Aino Isojärvi /elokuvatutkimus