University of Oulu, 2016

Olipa Oulussa ohjelmia -tapahtuma 21.4.

Olipa Oulussa ohjelmia -tapahtuma luo katsauksen oululaisen televisiotuotannon vaiheisiin

"Olipa Oulussa ohjelmia - muistoja Yleisradion oululaisista tv-tuotannoista" on nimensä mukainen tapahtuma, joka järjestetään elokuvateatteri Studiossa (kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7 II krs.) lauantaina 21. huhtikuuta kello 13-16.

Tapahtuma luo katsauksen YLE:n laajaan paikalliseen ohjelmatuotantoon 1960-luvun alkupuolelta lähtien entisten ja nykyisten tekijöiden muistikuvien sekä ohjelmaklippien kautta. Olipa Oulussa ohjelmia pyrkii hahmottamaan yhtä lailla oululaisen tuotannon syntyvaiheita kuin sen kukoistusta, myös nykyistä tilannetta.

Vuosikymmeniin mahtuu lukuisia uutisspotteja ja ohjelmasarjoja. Jälkimmäisistä parhaiten mielessä lienevät esimerkiksi kokkiohjelma Makupalat ja terveyttä käsittelevä makasiinisarja Akuutti, puhumattakaan monista lastenohjelmista.

Tapahtuman vieraina on monia Yleisradion pitkäaikaisia työntekijöitä, joiden työura yhtiössä kesti parhaimmillaan neljättäkymmentä vuotta.

Olipa Oulussa ohjelmia -tapahtuman järjestää Oulun Elokuvakeskus ry yhteistyössä YLE Arkiston kanssa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisätietoa löytyy Elokuvakeskuksen kotisivuilta www.oulunelokuvakeskus.fi/oek/ajankohtaista ja elokuvateatteri Studion Facebook-sivulta.

Viimeksi päivitetty: 11.4.2018