University of Oulu, 2016

Ayashidesui! Kyseenalaista! -seminaari valottaa japanilaiselokuvan outouksia

Lauantai, toukokuu 19, 2018

Japanilainen elokuva tunnetaan ehkä yhä parhaiten suurten mestarien, kuten Kurosawan tai Ozun kautta. Sikäläinen animaatio on myös saanut viime vuosikymmeninä vankkaa jalansijaa muuallakin.

Japanilaiselokuvan kenttä on kuitenkin laaja. Maan kulttuuri on näyttänyt omintakeisia eri ilmenemismuotojaan yhtä lailla sarjakuvassa, kuvaruudussa kuin valkokankaalla.

Japanilaisen populaarikulttuurin tuntija, toimittaja ja tietokirjailija Jari Lehtinen valottaa elokuvapuolen toisenlaisia, viistoon ja jopa perverssiin vivahtavia polkuja Oulun Elokuvakeskuksen järjestämässä seminaarissa Ayashidesu! Kyseenalaista! - oudon Japanin oudoimmat elokuvat elokuvateatteri Studiossa (kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7 II krs.) lauantaina 19. toukokuuta kello 10.00 alkaen.

Lehtinen on toiminut Japan Pop -lehden toisena päätoimittajana ja kirjoittanut useita tietokirjoja. Japanilaista kulttuuria niistä käsittelevät Mangan mestarit ja Animen aika. Hän on käsitellyt teoksissaan myös maailmanhistorian outoja ilmiöitä sekä animaation historiaa yleensä.

Ayashidesu! Kyseenalaista! -seminaarissa Lehtinen elävöittää luentoaan runsailla näytteillä. Seminaariin on vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtumasta löytyy Elokuvakeskuksen kotisivuilta www.oulunelokuvakeskus.fi/oek/ajankohtaista.

Lisää kalenteriin

Tapahtuman sijainti