University of Oulu, 2016

Tubetähdet ja pelimaailman ammattilaiset mediakasvattajina Luova luokka -seminaarissa

Keskiviikko, marraskuu 14, 2018 - Torstai, marraskuu 15, 2018

Luova luokka -seminaari 2018 järjestetään 14.11.–15.11. Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan salissa. Seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen. Oulun kansainvälisen lasten- ja nuorten elokuvien festivaalin aikaan järjestettävän kaksipäiväisen seminaarin työpajoissa on tänä vuonna mahdollisuus päästä itse kokeilemaan vaikkapa tubettamista.

Ensimmäisen seminaaripäivän aiheena ovat pelit. Päivän aikana tutustutaan peliteollisuuteen, pelaamisen kautta oppimiseen sekä pelilukutaitoon. Aiheeseen johdattavat mm. pelikasvatuksen asiantuntija Heikki Marjomaa, Oulun pelikampuksen Master Chief Daniel Fischer sekä pelitohtori Tony Manninen. Ensimmäisen päivän työpajaosiossa on lisäksi mahdollisuus tutustua lukemiskulttuurin edistämiseen mediasatutuntien avulla sekä esimerkiksi osallistua elokuvafestivaalin leffanäytökseen yhdessä elokuvan ohjaajan kanssa.

Toisena seminaaripäivänä perehdytään tubettamiseen. Tubemaailmaa tehdään tutuksi niin puheenvuorojen kautta kuin työpajoissakin. Päivän aikana saadaan vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Miten videota voi käyttää välineenä opetuksessa? Miten ja miksi pelivideoita tehdään? Mitä vanhemman pitäisi tietää, jos lapsi haluaa ryhtyä tubettamaan? Entä jos on itse kiinnostunut aloittamaan tubetuksen? Asiantuntijoina toimivat mm. tubetulkki Mervi Maatela sekä tubettajat Glyffi ja Kaoru Kitsune. Vanhemman näkökulmaa edustaa Pinkku Pinksun äiti Jaana Sanaksenaho – suosittu tubettaja myös itse.

Keskiviikon seminaaripäivän jälkeen järjestetään yhdessä Pohjoinen valokuvakeskus ry:n kanssa vielä Luova luokka extra -tapahtuma: Maailman ihanin tyttö -valokuvakirjan tekijänä tunnetun Miina Savolaisen luento nuorten selfiekulttuurista.

Luova luokka -seminaari: Mitä kuuluu mediakasvatus?
ke 14.11. Peleistä on moneksi
to 15.11. Tubemaailma tutuksi
Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan sali
Tilaisuus on maksuton

Ohjelma ja ilmoittautuminen: www.kulttuurivalve.fi/luovaluokka
Lisätiedot myös: Tommi Nevala, Valveen elokuvakoulun tuottaja
p. 044 703 7547 / tommi.nevala@ouka.fi

Luova luokka -seminaarin järjestämisessä ovat mukana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupunginkirjasto, Valveen elokuvakoulu, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali, Mediakasvatuskeskus Metka ry, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto sekä Pohjoinen valokuvakeskus ry.

Lisää kalenteriin

Tapahtuman sijainti

Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan sali

Takaisin tapahtumiin

Viimeksi päivitetty: 19.10.2018