University of Oulu, 2019

Mediakasvatuksellisen Luova luokka -seminaarin pääosassa pelit ja elokuva

Keskiviikko, marraskuu 20, 2019 - Torstai, marraskuu 21, 2019

Luova luokka -seminaari 2019 järjestetään ke 20.11. – to 21.11. Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan salissa. Seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen, ja sen työpajoissa on mahdollisuus päästä itse kokeilemaan päivien teemoihin liittyviä sisältöjä. Kaksipäiväinen seminaari järjestetään samalla viikolla kuin Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali.

Ensimmäisen seminaaripäivän teemana on pelikasvatus. Päivän teemaan johdattaa kasvatustieteen tohtori ja lastentarhanopettaja Pekka Mertala. Ajankohtaisesta e-urheilusta ilmiönä, harrastuksena ja ammattina on puhumassa Tommi Ranta-Eskola. Entä mitä opetuksen pelillistäminen ja pelillisyys ovat ja mitä mahdollisuuksia ne tarjoavat? Tähän vastauksia antaa Arabian peruskoulun asiantuntijaopettaja Tomi Tolonen. Pelipäivän työpajoissa pääsee mm. kokeilemaan pakohuonepelin järjestämistä kirjastoon, aarteenryöstöpelin tekemistä Legon robottisetillä ja Minecraft-pelaamisen yhdistämistä opetukseen.

Toisen seminaaripäivän teemana on mediakasvatus erityisesti elokuvan näkökulmasta. Liikkuvaa kuvaa tarkastellaan tutkimisen, kokemisen ja tekemisen kautta. Ääneen pääsevät Christa Prusskij AV-arkista, joka kertoo kuinka media- ja videotaidetta voi käyttää kasvatustyössä, sekä Valveen elokuvakoulun tuottaja Tommi Nevala. Hän esittelee liikkuvan kuvan erilaisia käyttötapoja, joita on sovellettavissa eri kohderyhmille opetukseen, nuorisotyöhön ja kirjastoille. Päivän ohjelmassa kuullaan myös tekijöitä: uuden Muumilaakso-sarjan tekijät Ida Immonen ja Valtteri Heinonen vievät seminaariyleisön taianomaiselle matkalle Muumilaaksoon, ja Valveen elokuvakoulun nuoret elokuvantekijät kertovat, miksi he tekevät elokuvia ja millaista on harrastaa elokuvien tekemistä. Elokuvapäivän työpajoissa pääsee tekemään itse animaatioelokuvaa, elokuvailluusioita sekä tutustumaan mm. sukupuolen ja kehon moninaisuuteen. Lisäksi seminaariväellä on mahdollisuus osallistua Suomen Oscar-ehdokkaan Hölmö nuori sydän -elokuvan näytökseen. Näytöksen yhteydessä käsikirjoittaja Kirsikka Saari kertoo, miten teki romaanistaan elokuvakäsikirjoituksen Selma Vilhusen ohjaamaan elokuvaan.


Luova luokka -seminaari: Mitä kuuluu mediakasvatus? 

ke 20.11. Pelikasvatuksen monet kasvot
to 21.11. Elokuva osana mediakasvatusta. Tutkitaan. Koetaan. Tehdään.

Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan Sali

Tilaisuus on maksuton  Aamupäivän luennot striimataan livenä. Ohjelma ja ilmoittautuminen: www.kulttuurivalve.fi/luovaluokka 

Lisätiedot myös: Tommi Nevala, Valveen elokuvakoulun tuottaja
p. 044 703 7547 / tommi.nevala@ouka.fi


Luova luokka -seminaarin järjestämisessä ovat mukana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupunginkirjasto, Valveen elokuvakoulu, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali, Mediakasvatuskeskus Metka ry ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

Lisää kalenteriin

Tapahtuman sijainti

Oulun kaupunginkirjasto, Pakkalan sali,

Tapahtuman osoite

Kaarlenväylä 3, Oulu

Takaisin tapahtumiin

Viimeksi päivitetty: 19.9.2019