19.12.2018 News

Olga Tatarnikova defended her doctoral thesis on triazine- and benzoic acid-based metal complexes

In the figure from left to right: professor Kari Rissanen (opponent), docent Raija Oilunkaniemi (supervisor), M.Sc. Olga Tatarnikova, professor Risto Laitinen (custodian, supervisor).

17.12.2018 News

Zouhair El Assal defended his doctoral thesis about catalytic oxidation of chlorinated volatile organic compounds

In the figure from left to right: Docent Satu Ojala (supervisor), Opponent Professor Juan-Ramón Gonzáles-Velasco, Doctoral candidate Zouhair El Assal and Custodian Professor Riitta Keiski (supervisor).

21.11.2018 News

Nora Pap defended her doctoral thesis dealing with processing of blackcurrants

In the figure from left to right: Professor Eva Pongrácz (supervisor), Custodian Professor Riitta Keiski (supervisor), Doctoral candidate Nora Pap, and Opponent Professor José Ramón Àlvarez Saiz.

7.9.2018 News

ECE yksikkö on mukana opettamassa kiertotaloutta

Monialainen asiantuntijuus kiertotaloudessa

15.1.2018 News

Ari Vuokila defended his doctoral thesis dealing with CFD modelling

Ari Vuokila defended his doctoral dissertation at the University of Oulu in December 19th, 2017.

21.12.2017 News

Marja Kärkkäinen defended her doctoral thesis about deactivation of oxidation catalysts

In the figure from left to right: Docent Mika Huuhtanen (Supervisor), D.Sc.(Tech.) Marja Kärkkäinen, Opponent Professor Lars J. Petterson, and Custodian Professor Riitta Keiski (Supervisor).

10.10.2017 News

Tiina Laitinen in EUROPACAT XIII

Tiina Laitinen gave an oral presentation in EUROPACAT XIII congress. The topic of her presentation on August 31st was ‘Environmental applications of Co-catalysts’.

24.8.2017 News

University of Oulu has developed on-line measurement system suitable for measuring heavy metals in mines and harbors

Heavy metal (Hg, Ni) and oil on-line measurements suitable for mines and harbors are being developed in the ERDF funded project at the University of Oulu. In addition, a CFD model has been developed to understand the behavior of leaked oil in water-ice-slush conditions especially in harbor areas. Also sustainability of the developed measuring concepts are assessed leading to benign measurements preventive actions for oil spreading.

8.6.2017 News

Pohjois-Pohjanmaan kulttuurirahastolta 15 000 € tunnustuspalkinto ECE yksikön professorille Risto Laitiselle

Pohjois-Pohjanmaan rahasto jakoi 26.5.2017 Oulun yliopistossa järjestetyssä vuosijuhlassaan apurahoina, palkintona ja taidelahjoituksena historialliset 631 000 euroa. Apurahoja jaettiin yhteensä 55 ja professori Risto Laitiselle myönnettiin 15 000 euron suuruinen tunnustuspalkinto ansioistaan sekä tuotteliaana tieteilijänä että taiteilijana. Lisäksi julkistettiin taidelahjoitus Oulun kaupungille. https://skr.fi/fi/ajankohtaista/pohjois-pohjanmaan-rahasto-jakoi-histori...

30.5.2017 News

ECE is now in Facebook

From now on you can find us also in Facebook!

2.12.2016 News

Doctoral dissertation Bouchra Darif, December 12, 2016

Sulfur-containing volatile organic compounds (S-VOCs) are well-known annoyance due to their foul smelling odor.

2.12.2016 News

Doctoral dissertation Piia Juholin, December 9, 2016

Teollisesta toiminnasta johtuva vesistökuormitus aiheuttaa ympäristöhaasteita maailmanlaajuisesti.

31.8.2016 News

Doctoral dissertation Ari Väliheikki, September 9, 2016

Kestävien katalyyttimateriaalien tutkimus ja hyödyntäminen pakokaasupäästöjen puhdistuksessa

28.6.2016 News

Prof. Riitta Keiski nominated as an Honorary Member of Finnish Catalysis Society

Prof. Riitta Keiski was nominated as the First Honorary Member of the Finnish Catalysis Society together with prof.

Defense of Bouchra Darif on February 15, 2016 in Morocco

M.Sc. Bouchra Darif completed her first part of the double degree and defended her Moroccan thesis in 15.2.2016 in El Jadida Morocco.

New Erasmus+ agreement signed with University of Littoral Cote d’Opale, France

New Erasmus+ agreement has been signed with Faculty of Technology and Université du Littoral Côte d’Opale situated in Dunkerque France.

International symposium organized by No Waste project

Environment 2016: Eco-processes, remediation and/or recovery of waste and effluents for a sustainable environment symposium was held between February 17-19, 2016 in El Jadida, Morocco.