Avoimen yliopiston tuki- ja neuvontapalvelut

Oulun yliopiston avoin yliopisto tarjoaa avoimen opiskelijoille tukea ja neuvontaa liittyen avoimen yliopiston toimintatapoihin, opintojen suunnitteluun ja ajanhallintaan. Tälle sivulle on koottu tietoa avoimen yliopiston opiskelijoille tarkoitetuista tuki- ja neuvontapalveluista.

Infotilaisuudet

Kyselytunnit ja teemaohjaustunnit

Järjestämme opiskelijoillemme maksuttomia kysely- ja teemaohjaustunteja. 

Teemaohjaustunnit 

Syksyllä 2022 pilotoimme avoimen yliopiston teemaohjaustunteja!

Seuraava teemaohjaus

Teema:   Aloittamisen vaikeus

Milloin?  21.9. klo 17-18

Missä?  Etäyhteydellä Zoomissa. 

Teemaohjaustunnilla keskitytään yhteen opiskeluun tai hyvinvointiin liittyvään teemaan kerrallaan. Tule kuuntelemaan vinkkejä ja oppimaan, kuinka opiskelu voisi olla vieläkin sujuvampaa!  

Ensimmäisellä teemaohjaustunnilla käsitellään mm.

  • mistä aloittamisen vaikeudessa on kyse 

  • kuinka päästä alkuun, jos opintoihin tarttuminen takkuaa

Halutessasi voit myös esittää teemaan liittyviä kysymyksiä etukäteen, ja asiantuntijamme pyrkivät vastaamaan kysymyksiin teematunnin aikana.

Ilmoittaudu teemaohjaustunnille tästä!

Kyselytunnit

Mikä?  Kyselytunti - tule kysymään opiskeluun liittyviä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä

Milloin? 16.11. klo 17-18

Missä? Etäyhteydellä Zoomissa
 

Kyselytunnit on tarkoitettu kaikille avoimen yliopiston opiskelijoille.  Voit jättää mieltä askarruttavat kysymyksesi avoimen yliopiston henkilökunnalle etukäteen kyselytunnin ilmoittautumislomakkeella tai esittää kysymyksesi paikan päällä. Kaikki kysymykset käsitellään nimettöminä. 

Ilmoittautuminen kyselytunnille avataan syksyllä 2022!

 

Työpajat

Työpaja syventää  teemaohjaustunnilla käsiteltyä aihetta.  Voit  kuitenkin osallistua työpajaan, vaikka et olisikaan osallistunut teemaohjaustunnille. Työpajan tavoitteena on tukea opiskelua ja löytää uusia näkökulmia opiskeluun ja hyvinvointiin.

Milloin? 12.10. klo 17-18.30

Missä? Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella

Syksyn työpajan aiheena on aloittamisen vaikeuden taklaaminen.  Työpajassa käsitellään erilaisia vinkkejä ja tehdään harjoituksia, joiden avulla saat tartuttua toimeen silloinkin, kun se tuntuu vaikealta.

Ennakkotehtävänä katso video aloittamisen vaikeudesta!

Ilmoittaudu työpajaan tästä!

Opiskelutaitowebinaarit

Hyvät opiskelutaidot tukevat ja edistävät oppimista ja opiskelua. Webinaarit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Niitä ei tallenneta, mutta useimpien webinaarien materiaalit ovat käytettävissäsi myös jälkikäteen.  

Tutustu webinaarien aikatauluihin osoitteessa opiskelutaidot.fi 

Oulun yliopisto on mukana toteuttamassa opiskelutaito-webinaareja. Webinaareja toteuttaa ja tarjoaa yhteistyössä Aalto Avoin yliopisto, Helsingin yliopisto Avoin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto Avoin yliopisto, Jyväskylän yliopisto Avoin yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Karelia-ammattikorkeakoulu, Lapin yliopisto Avoin yliopisto, Oulun yliopisto Avoin yliopisto, Tampereen yliopisto Avoin yliopisto, Turun yliopisto Avoin yliopisto ja Åbo Academi. 

Opiskelun tuen materiaalipankki

Olemme koonneet kattavan materiaalipankin tukemaan opiskelujasi sekä opiskeluhyvinvointiasi. Materiaalin ovat tuottaneet Oulun yliopiston opintopsykologit. Kaikki materiaalit ovat vapaassa käytössäsi!