ePosteri

Ohje ePosterin tekemiseen ja esittämiseen

ePosterin esittely  

XVII Kansallinen hoitotieteellinen konferenssi järjestetään lähikonferenssina. ePosterit esitetään suullisesti hissipuheina rinnakkaissessiossa torstaina 22.9.2022.

Esityksen kulku

ePosterisessioissa jokaisella on käytettävissä aikaa 3 minuuttia esitykseen. Lisäksi on mahdollisuus 1-2 kysymykseen vastaamiseen. Muistathan olla ajoissa paikalla, noin 15 minuuttia ennen session alkua. Muistathan harjoitella esitystäsi etukäteen. Aikataulu on tiukka.

ePosterin koko ja tallennusmuoto 

ePosterin tulee olla vaakasuuntainen, leveys enintään 134 cm x korkeus 90 cm. ePosteri tulee tallentaa PowerPoint -tiedostona (.pptx) tai kuvatiedostona (.jpg tai .png).

 Lähetäthän ePosterin etukäteen viimeistään 20.9.2022 mennessä: sari.pramila-savukoski@oulu.fi  

Vinkkejä ePosterin tekemiseen 

Käytä ePosterissa selkeitä, helposti luettavia fontteja.  Vähemmän on enemmän. Tiivistä teksti mahdollisimman lyhyeksi. Älä käytä liian pientä fonttikokoa. Ei ole suositeltavaa käyttää pelkästään isoja kirjaimia tai lihavoitua tekstiä.  Pyri selkeyteen. Vältä monimutkaisia kaavioita, niitä on vaikea hahmottaa lopullisessa ePosterissa. Lisää vain kuvia, jotka ovat hyvälaatuisia ja jotka tuovat ePosteriin olennaista lisäarvoa.    Tarkista vielä lopuksi, että teksti erottuu hyvin taustasta (ts. posteri on saavutettava: kontrasti tekstin ja taustan välillä riittävän suuri). Vaalea tausta ja tumma teksti on yleensä hyvä valinta.    

Tieteellinen tutkimus

Tieteellistä tutkimusta esittävä ePosteri tulee jaotella seuraavasti: tausta, tarkoitus, menetelmät, tulokset ja johtopäätökset. Muuten voit suunnitella eposterin rakenteen vapaasti, edellä mainitut kohdat huomioiden. Esim. edellä mainittujen otsakkeiden sijainnin ja painopisteen ePosterissa voit vapaasti päättää. 

Kehittämishanke

Kehittämishanketta esittävä ePosteri tulee jaotella seuraavasti: tausta ja kehittämistarpeen tunnistaminen, ongelman ratkaisuprosessi, tulokset, käytännön seuranta ja arviointi, johtopäätökset. Muuten voit suunnitella ePosterin rakenteen vapaasti, edellä mainitut kohdat huomioiden. Esim. edellä mainittujen otsakkeiden sijainnin ja painopisteen ePosterissa voit vapaasti päättää. 

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä ennen konferenssia Sari Pramila-Savukoskeen (sari.pramila-savukoski@oulu.fi) tai Anne Oikariseen (anne.oikarinen@oulu.fi