Hae Oulukaveriksi

Jos olet Oulun yliopiston tutkinto-opiskelija, sinulla on mahdollisuus hakea Oulukaveriksi. Tutustu opiskelijalähettilästoimintaan ja hae mukaan iloiseen joukkoomme.
studiamessut-oulukaverit

Miten voin hakea mukaan?

Hae Oulukaveriksi 6.9.2022 mennessä

  • Luethan Oulukaveri-toiminnan kuvauksen huolellisesti ennen hakemista.
  • Hakijat haastatellaan ryhmissä hakuajan jälkeen. Haastattelut järjestetään 7-9.9.2022 välisenä aikana ja niihin kutsutaan sähköpostitse heti hakuajan päätyttyä.
  • Valinnat tehdään ja niistä ilmoitetaan haastattelujen jälkeen.

Tutustu lähettilästoimintaan

Tervetuloa mukaan toimintaan

Oulukavereita tarvitaan kaikilta Oulun yliopiston opiskelualoilta. Oulukavereina on persooniltaan ja taustaltaan erilaisia opiskelijoita. Osa on aivan opintojen alussa, osa valmistumassa. Oulukaverit ovat mukana omana itsenään, juuri sellaisina kuin ovat. Riittää, että haluat auttaa lukiolaisia löytämään sopivan alan omaa opiskelukokemustasi jakamalla. Aiempaa kokemusta lukiovierailuista tai markkinointiin liittyvää osaamista ei tarvitse olla.

Kuka voi hakea?

Kaikki Oulun yliopiston perustutkinto-opiskelijat voivat hakea Oulukaveriksi. Voit siis hakea Oulukaveriksi, jos opiskelet missä tahansa kandidaatti- tai maisterikoulutuksessa Oulun yliopistossa.

Etsimme opiskelijoita kaikista tiedekunnista ja ohjelmista, mutta erityisesti mukaan kaivataan opiskelijoita IT-alalta, luonnontieteiden - ja tekniikan tutkinto-ohjelmista.

Millaista on olla Oulukaveri?

Oulukaverit esittelevät yliopisto-opiskelua lukiolaisille. Välillä yleisönä on yläkouluikäisiä tai ammattiopistossa opiskelevia.

Oulukaverit jakavat kokemuksiaan opiskelusta Oulun yliopistossa tekemällä lukio- ja oppilaitosvierailuja, Instagram- ja Snapchat- sisältöjä sekä livelähetyksiä Oulun yliopiston kanavissa. Oulukaverit osallistuvat myös messuihin ja tapahtumiin.

Oulukaverina pääset luomaan uusia ystävyyssuhteita, hiomaan esiintymis- ja vuorovaikutustaitojasi työelämää ajatellen. Pääset myös tutustumaan UniOulu Ambassadoreihin, jotka ovat myös opiskelijalähettiläitä ja opiskelevat englanninkielisissä tutkinto-ohjelmissa.

Oulukaverina toimimisesta eri tehtävissä maksetaan palkkio.

Kylmiltään et joudu töihin, sillä perehdytämme kaikki Oulukaverit tehtäviin. Konkari-Oulukavereilta saat myös roimasti vertaistukea.

Oulukaverina tutustut toisten alojen opiskelijoihin, saat roimasti käytännön esiintymiskokemusta ja opit tiimityöskentelyä. Pääset matkustamaan moneen suomalaiseen kaupunkiin ja kuntaan. Saat myös tuntumaa koulutusmarkkinointiin.

Oulukaverien toimenkuvaan kuuluvat esimerkiksi:

  • lukiovierailut kouluissa etänä ja paikan päällä
  • lukiolaisryhmien tapaaminen yliopistolla
  • Instagram ja Snapchat
  • livelähetykset
  • opiskelijamessut, esimerkiksi Oulun korkeakoulupäivä, Studia ja Opinlakeus.

Kaikki eivät tee kaikkea, vaan päätät itse, missä haluat olla mukana. Perehdytykset järjestetään ennen lukiovierailujen ja muiden tehtävien alkamista.

Toiminnassa voi olla mukana koko opiskeluajan. Tarvittaessa voit pitää välillä taukoa esimerkiksi vaihdon ajan.

Minut valittiin Oulukaveriksi, mitä nyt?

Oulukaverina sitoudut tiimiin yhdeksi lukuvuodeksi kerrallaan, mutta tehtävistä voi pitää myös taukoa esimerkiksi vaihto-opiskelujakson ajan.

Opiskelijalähettiläillä on tukena kaksi Oulukavereista valittua tiiminvetäjää. Pääset tapaamaan muita Oulukavereita ja tiiminvetäjiä säännöllisesti lukuvuoden aikana.

Oulukaverit perehdytetään kaikkiin tehtäviin ja muilta Oulukavereilta saat paljon vertaistukea.

Oulukaverit voivat valita tehtävät omien mielenkiinnonkohteidensa mukaisesti, eli jos sosiaalinen media ei kiinnosta juuri sinua, niin voit järjestää lukiovierailuja taikka osallistua tapahtumiin.

Syksyllä 2022 järjestetään kaksi koko päivän koulutusta ja tehtäväkohtaisia etäkoulutuksia yksittäsiin tehtäviin ja tapahtumiin:

  • Lauantai 24.9.2022 Koko päivän mittainen koulutustapaaminen kaikille lähettiläille, valokuvaus
  • 3. - 5.10.2022 Esiintymiskoulutus, jokainen valitsee yhden (1) päivän, jolloin osallistuu koulutukseen.

Laita nämä päivämäärät jo kalenteriisi! Lyhyempien koulutuskertojen päivämäärät tarkentuvat elokuussa.

Tiimiä tuetaan ja johdetaan

Oulukaveritoimintaa johdetaan Oulun yliopiston hakijamarkkinoinnin tiimissä. Oulukavereilla on tukenaan kaksi Oulukavereista valittua tiiminvetäjää.

Opiskelijalähettilästoiminnan kautta verkostoidut muiden opiskelijoiden ja yliopiston henkilökunnan kanssa ja voit saada yllättäviäkin näkökulmia myös tulevaisuuden suunnitelmiisi.