Avoimen yliopiston opintotarjonta lukiolaisille

Oulun yliopisto tarjoaa lukiolaisille soveltuvia avoimen yliopiston opintojaksoja maksutta. Opintojaksojen laajuus on 2-5 opintopistettä, ja ne ovat Oulun yliopiston tutkinto-ohjelmiin kuuluvia perusopintojaksoja. Suoritetut opinnot voidaan hyväksilukea suoraan tutkintoon, jos haettuasi Oulun yliopistoon tulet valituksi tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen ohjelmaan. Lukiolaistarjotinta päivitetään tarjonnan lisääntyessä.
Image
Maantiede

Miksi yliopisto-opiskelu kannattaa jo lukioaikana?

Lukiolaisille soveltuvia avoimen yliopiston opintoja suorittamalla voit tutustua eri alojen opintoihin, pääset tutustumaan tavoittelemaasi alaan ja samalla opit akateemisia opiskelutaitoja. 

Avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot voidaan hyväksilukea lukiotutkintoon tai jos haettuasi Oulun yliopistoon tulet valituksi tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen ohjelmaan, opinnot voidaan hyväksilukea osaksi yliopisto-opintojasi.

Miten toimin?

Lukiolaistarjottimella olevat avoimen yliopiston opintojaksot ovat kaikille ilmoittautuneille opiskelijoille maksuttomia. Ilmoittautuminen opintojaksoille alkaa elokuussa.

 1. Tutustu maksuttomaan opintotarjontaamme
  Tutustu maksuttomien opintojaksojen valikoimaamme, ja lue opintojaksojen kurssikuvaukset huolellisesti ennen ilmoittautumista.
   
 2. Selvitä lukiostasi, saatko opinnot osaksi lukio-opintojasi
  Ota selvää oman lukiosi opinto-ohjaajalta, voidaanko valitsemasi opintojakso hyväksilukea osaksi lukio-opintojasi. Selvitä samalla myös, miten suorittamasi opinnot kirjataan lukiosuorituksiisi.
   
 3. Ilmoittaudu avoimen yliopiston opintojaksolle
  Ilmoittaudu opintoihin opintojakson kuvauksesta löytyvän ilmoittautumislinkin kautta. Avoimen yliopiston ilmoittautumisjärjestelmän käyttö edellyttää käyttäjän sähköistä tunnistamista. Tunnistautuminen tapahtuu henkilökohtaisella verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, ota yhteyttä avoimen yliopiston toimistoon: avoin.yliopisto@oulu.fi.
   
 4. Aloita opinnot ja suorita ne ohjeiden mukaisesti
  Opintojakson ilmoittautumisajan loputtua saat sähköpostiisi opiskelijakirjeen, jossa on ohjeet opintojen aloittamiseksi.
   
 5. Hanki itsellesi todistus suorittamistasi opinnoista
  Opintojen suorittamisen jälkeen tilaa opintosuoritusote WebOodissa, jossa voit myös tulostaa sen tarvittaessa.

Maksuttomat opintojaksot lukiolaisille

Alta voit tutustua avoimen yliopiston maksuttomien opintojaksojen tarjontaan lukiolaisille. Opintojaksot on jaoteltu aloittain niiden alojen alle, joihin opintojaksot myös tutkinto-opinnoissa kuuluvat. Päivitämme tarjontaa tälle sivulle sitä mukaa, kun päätöksiä tarjottavista opintojaksoista tehdään. Klikkaamalla sinua kiinnostavaa opintojaksoa pääset tutustumaan opintojakson sisältöön tarkemmin ja ilmoittautumaan opintojaksolle.

Mistä tukea ja neuvontaa?

Avoimen yliopiston opintoihin liittyviä kysymyksiä voit lähettää osoitteeseen avoin.yliopisto(at)oulu.fi. Lisätietoa ja neuvoja oman lukiosi käytänteistä sekä opintojen hyväksilukemisesta lukiotutkintoosi saat omalta opoltasi ja oppilaitoksesi muulta henkilökunnalta.

Koko avoimen yliopiston opintotarjonta

Voit tutustua myös koko avoimen yliopiston opintotarjontaan. Avoin yliopisto voi laskuttaa oppilaitosta ilmoittautuneista opiskelijoista 15 €/opintopiste/opiskelija. Muista varmistaa omasta lukiostasi, voidaanko opintosi hyväksilukea osaksi lukio-opintojasi, ja sitoutuuko lukiosi maksamaan suorittamasi opinnot.