Avoimen yliopiston opintotarjonta toisen asteen opiskelijoille

Oulun yliopisto tarjoaa toisen asteen opiskelijoille soveltuvia avoimen yliopiston opintojaksoja maksutta. Opintojaksojen laajuus on 2-5 opintopistettä, ja ne ovat Oulun yliopiston tutkinto-ohjelmiin kuuluvia perusopintojaksoja. Suoritetut opinnot voidaan hyväksilukea suoraan tutkintoon, jos haettuasi Oulun yliopistoon tulet valituksi tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen tutkinto-ohjelmaan.
Maantiede

Miksi yliopisto-opiskelu kannattaa jo toisen asteen aikana?

Toisen asteen opiskelijoille soveltuvia avoimen yliopiston opintoja suorittamalla voit tutustua eri alojen opintoihin, pääset tutustumaan tavoittelemaasi alaan ja samalla opit akateemisia opiskelutaitoja.

Avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot voidaan hyväksilukea  osaksi yliopisto-opintojasi,  jos haettuasi Oulun yliopistoon tulet valituksi tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen tutkinto-ohjelmaan. Mikäli haluat hyödyntää avoimen yliopiston opintoja osana toisen asteen tutkintoasi, ole ennen opintojen aloittamista yhteydessä oppilaitoksesi opinto-ohjaajaan.

Toimi näin

Kurssiltarjottimella olevat avoimen yliopiston opintojaksot ovat kaikille ilmoittautuneille opiskelijoille maksuttomia.

Osalle opintojaksoista voit ilmoittautua ja suorittaa opinnot silloin kun itsellesi parhaiten sopii, osa opintojaksoista  puolestaan toteutetaan tiettynä aikana, jolloin ilmoittatutumisaikakin on rajattu. Tarkista kunkin opintojakson  ilmoittautumisaika kurssikuvauksesta.

Maksuttomat opintojaksot toisen asteen opiskelijoille

Alta voit tutustua lukuvuoden 2021-2022 toisen asteen opiskelijoille soveltuvaan avoimen yliopiston maksuttomiin opintojaksoihin.

Opintojaksot on sijoitettu niiden koulutusalojen alle, joihin opintojaksot myös tutkinto-ohjelmissa kuuluvat.

Mistä tukea ja neuvontaa?

Avoimen yliopiston opintoihin liittyvät kysymykset voit lähettää osoitteeseen avoin.yliopisto(at)oulu.fi. Lisätietoa ja neuvoja oman oppilaitoksesi käytänteistä sekä opintojen hyväksilukemisesta toisen asteen tutkintoosi saat omalta opoltasi ja oppilaitoksesi muulta henkilökunnalta.

Koko avoimen yliopiston opintotarjonta

Voit tutustua myös koko avoimen yliopiston opintotarjontaan. Avoin yliopisto voi laskuttaa oppilaitosta ilmoittautuneista opiskelijoista 15 €/opintopiste/opiskelija. Muista varmistaa omasta oppilaitoksestasi, voidaanko opintosi hyväksilukea osaksi toisen asteen opintojasi, ja sitoutuuko oppilaitoksesi maksamaan suorittamasi opinnot.