Avoimen yliopiston opiskeluohjeet

Miten ilmoittaudun opintoihin ja maksan ne? Miten aloitan opinnot? Miten saan todistuksen suorituksistani? Tutustu avoimen yliopiston opiskeluohjeisiin.

Ilmoittautuminen, maksut ja maksuperusteet

Avoimessa yliopistossa voit opiskella iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Voit ilmoittautua opintoihin suorittamaan joko opintokokonaisuutta tai yksittäistä opintojaksoa. Opiskeluoikeuden saa useimpiin avoimen yliopiston opintoihin suoraan ilmoittautumalla. Syksyllä pidetyn avoimen yliopiston orientaatiotilaisuuden materiaalit löytyvät täältä.

Mikäli opintoihin ilmoittautuminen ja opinto-oikeuden saaminen tapahtuu edellä mainitusta poikkeavalla tavalla tai opinnoissa on paikkarajoitus, ilmoitetaan tästä opintojakson tai opintokokonaisuuden opetusohjelmassa.

Oulun yliopisto on siirtynyt käyttämään Peppi-opintotietojärjestelmää syksyllä 2021. Ohjeita Opiskelijoiden Pepin käyttöön löydät Wikistä. 

Huomaa, että tämän sivun ohjeet päivittyvät Peppi-opintojärjestelmän mukaan syksyllä 2021 - keväällä 2022. 

Opintojen aloittaminen, käyttäjätunnus, hyväksilukeminen

Kun olet ilmoittautunut jollekin avoimen yliopiston opintojaksolle tai opintokokonaisuuteen, saat ennen opintojen alkamista opiskelijakirjeen sähköpostiisi, jossa kerrotaan opintojen aloittamisesta. Jos viestiä ei kuulu, tarkasta sähköpostisi roskapostikansio tai laita viestiä avoin.yliopisto(at)oulu.fi.

Ilmoittautumisen jälkeen, voit käydä tutustumassa avoimen yliopiston itseopiskelupakettiin Moodlessa. Itseopiskelupaketista löydät muun muassa tietoa opintojen järjestämistavoista, akateemisesta opiskelusta ja opiskelutaidoista.

Yhteistyöoppilaistosten kanssa yhteistyössä toteutettavissa opinnoissa yhteistyöoppilaitos informoi opiskelijoita opintojen aloittamiseen liittyvistä käytännöistä.

Opintojen suorittaminen, opintoneuvonta ja todistus

Avoimessa yliopistossa suoritettavien opintojen tueksi on tarjolla neuvontaa ja ohjausta. Löydät lyhyitä videoita liittyen esimerkiksi ajanhallintaan, opiskelutekniikoihin tai tavoitteiden asetteluun täältä. Lisäksi avoimella yliopistolla on Moodlessa koostettuna tietoa opiskelutaidoista. Tietoa löytyy hakemalla kurssia "Orientaatio avoimeen yliopistoon". Kirjaudu sisään käyttäjätunnuksillasi Moodlessa nähdäksesi sisällön.

Opinnot suoritetaan pääsääntöisesti tenttimällä.

Tiedot opintojen suorittamisesta tallentuvat Peppi-opintorekisteriin. Avoimen yliopiston opiskelijana voit tilata ja tulostaa itsellesi Pepin virallisen opintosuoritusotteen niin kauan kuin opinto-oikeutesi on voimassa. Ohjeita Pepin käyttöön löydät täältä.