Sisäilma-asiantuntijan (SISA) henkilösertifiointiin valmentava koulutus

30 op, Lukuvuosi 2022-2023, -
Pätevöidy asiantuntijaksi terveen sisäilman alalla!

Oulun yliopisto tarjoaa SISA-henkilösertifikaattiin valmentavaa koulutusta yliopistollemme ominaisella, monitieteisellä otteella. Koulutus järjestetään monimuoto-opetuksena - verkko-opintoihin on helppo osallistua mistä vain. Koulutukseen sisältyvät laboratoriotyöt suoritetaan intensiivijaksoina Oulun yliopistolla. Koulutuksen jälkeen henkilösertifioinnin vaatimukset täyttävien on mahdollista hakea SISA-henkilösertifikaattia. Sertifikaatit myöntää Eurofins Expert Services Oy.

Tervetuloa pätevöitymään ja oppimaan uutta kanssamme!

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika

Järjestämistapa

Monimuoto-opinnot
Opintokokonaisuus

Toteutusaika

9 000 € (+ alv 24 %)

Koulutuksen tiedot

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita sisäilma-asiantuntijan sertifikaatista tai jotka tarvitsevat rakennusterveysosaamista, esim.  kosteus- ja kuntotarkastuksia tekevissä yrityksissä, julkisten ja yksityisten rakennusten omistajaorganisaatioissa, isännöinti- ja huoltoyhtiöissä, rakennuttaja- ja rakennusyhtiöissä, insinööri- ja arkkitehtitoimistoissa tai lupa- ja viranomaispuolella toimivissa organisaatioissa. Valmentavan koulutuksen jälkeen on henkilösertifioinnin vaatimusten täyttävien mahdollista hakea sisäilma-asiantuntijan henkilösertifikaattia. Sertifikaatin myöntää Eurofins Expert Services Oy.

Valmentavassa SISA-koulutuksessa käydään lävitse voimassa olevan asetuksen (545/2015) vaatimukset koulutuksen sisällöstä, jonka sisältö koostuu kolmesta eri osioista:

A osiossa perehdytään rakennusten sisäilman epäpuhtauksiin, homeeseen, bakteereihin ja terveysvaikutuksiin. Sisäilmaongelmia tutkitaan ja analysoidaan erilaisilla laboratoriomittausmenetelmillä ja välineillä sekä perehdytään epäpuhtauksien torjuntaan.

B osiossa tarkastellaan syvällisemmin rakennusfysiikkaa, rakenteiden fysikaalisia ominaisuuksia, perehdytään rakenteiden ja materiaalien kuntotutkimusmenetelmiin, tuotantotekniikkaan uudis- ja korjausrakentamisessa. Lisäksi perehdytään asiantuntijana toimimiseen sisäilmaongelmien oikeustapauksissa ja sopimustekniseen lainsäädäntöön.

C osiossa käydään lävitse ilmanvaihto- ja ilmastointitekniikkaa sekä opetellaan niihin liittyviä mittaus- ja tutkimusmenetelmiä.

Koulutukseen sisältyvät opintojaksot:

Koulutusmuoto

Jatkuva oppiminen
Täydennyskoulutus

Lukuvuosi

Lukuvuosi 2022-2023

Koulutusala

Luonnontieteet
Tekniikan alat

Oppiaine

Opetuskieli

suomi
englanti

Opetuksen järjestäjä

Oulun yliopisto

Oulu

Osallistujien enimmäismäärä

Lisätiedot ja yhteydenotot

joy@oulu.fi

Ilmoittautuminen

Koulutukseen haetaan erillisellä lomakkeella, johon löytyy linkki sivun yläosasta. Hakemuksen pakollinen liite on kopio tutkintotodistuksesta. Haku päättyy 30.4.2022.

RTA- ja SISA-koulutuksissa  on yhteensä  15 aloituspaikkaa. SISA-koulutuksessa aloituspaikkoja on enintään 5. Soveltuvan pohjakoulutuksen omaavista hakijoista koulutukseen valitaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova.

Koulutusmaksut

Koulutusmaksu sisältää teoria- ja menetelmäopinnot sekä opinto-ohjauksen. SISA-koulutuksen kokonaishinta on 11 160€ (sis. alv 24%), joka laskutetaan kahdessa erässä (2 x 5580€).

Opinnoissa on käytössä AHOT-menettely (aiemmin hankitun osaamisten tunnistaminen ja tunnustaminen). AHOT-menettelyn hinnasto:

• AHOT-maksu: 650€ + alv 24%. Maksu hyvitetään kokonaishinnasta koulutukseen osallistuville henkilöille. Muussa tapauksessa maksetaan vain AHOT-maksu.
  • AHOT-hyvitys: 230€ + alv 24% /ahotoitu opintopiste. Hyvitys vähennetään koulutuksen kokonaishinnasta.
Viimeksi päivitetty: 6.7.2022