JOY on jatkuvan oppimisen palveluiden kokonaisuus myös yrityksille

Oulun yliopisto haluaa kasvattaa räätälöidyn, työelämälähtöisen koulutuksen määrää kohtaamaan paremmin osaamistarpeita. JOY suuntaa vahvasti myös yritysten tueksi.

”Autamme kaiken kokoisia yrityksiä ja organisaatioita tunnistamaan osaamis- ja kehittämistarpeitaan. Olemme rakentamassa Oulun seudulle Suomen parasta osaamisekosysteemiä yhdessä yritysten ja kumppaneiden kanssa”, visioi Pekka Jääskö, JOYn asiakkuuspäällikkö.

Työnantajien roolia koulutustarjonnan suuntaamisessa vahvistetaan, ja esimerkiksi tekniikan alan yrityksissä on tehty selvitys Pohjois-Suomen täydennyskoulutuksen tarpeista. Nopeisiin tilanteisiin voidaan rakentaa tehopaketteja jo olemassa olevista tutkinto-ohjelmista.

JOY-palveluun on yrityksille koottu Oulun yliopiston koulutustarjontaa helposti ja digitaalisesti saavutettavaksi. ”Haluamme löytää parhaat ratkaisut yritysten osaamistarpeisiin. Voimme hyödyntää laajasti uusinta tutkimusta esimerkeiksi yritysten tai julkisten organisaatioiden kumppanina tai tuottaa täsmätarpeisiin opinnäytteen tai projektin opiskelijatyönä. Lähtökohtana on ymmärrys eri kokoisten yritysten osaamistarpeista”, Jääskö kertoo.

Viimeksi päivitetty: 1.4.2021