Yliopiston ohjeet koronavirustilanteessa

Päivitämme tälle sivulle tietoa koronaviruksesta sekä Oulun yliopiston ohjeistuksia.
Image
Pipetting in laboratory

Ajankohtaista koronaviruksesta

Päivitetty 16.9.2021

Syyslukukauden opinnot on suunniteltu järjestettäväksi lähiopetuksena, etäopetuksena, monimuoto-opetuksena sekä hybridiopetuksena sen mukaan kuin opetus on pedagogisesti mielekästä. Opiskelijat voivat opiskella kampuksilla itsenäisesti, kunhan noudattavat turvallisuusohjeita. 

Etätyön lisäksi myös monipaikkatyö on mahdollista. Etätyön tekemistä suositellaan, silloin kuin se on työn suorittamisen ja tavoitteiden saavuttamisen kannalta tarkoituksenmukaista.  Kokoukset suositellaan järjestettävän mahdollisuuksien mukaan etäkokouksina tai hybridikokouksina, joihin voi osallistua joko paikanpäällä tai etänä. Kampuksella järjestettävissä kokouksissa ja tapaamisissa on noudatettava etäisyys- ja hygieniaohjeistuksia. 

Voit ehkäistä koronaviruksen leviämistä omalla toiminnallasi 

  • Kampuksille ei saa tulla sairaana tai epäiltäessä koronavirustartuntaa.​ Jos saat oireita, pysyttele kotona. Voit myös tarvittaessa hakeutua koronatestiin. Ensisijaisesti koronatestausta kohdennetaan virukselle altistuneisiin ja niihin, jotka eivät ole vielä saaneet kahta rokoteannosta.
  • Vältä lähikontakteja.
  • Huolehdi säännöllisestä ja huolellisesta käsihygieniasta.
  • Käytä suu-nenäsuojainta vähintään niissä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa sekä aina lähiopetuksessa.
  • Käytä Koronavilkku-sovellusta.
  • Ota koronarokotus.
  • Riskiryhmiin kuuluvien tulee noudattaa terveydenhuollon antamia ohjeita.​

Kampusten ulko-ovet ovat avoinna normaalisti. Muina aikoina kulku kampuksille tapahtuu kulkukortilla. Jokaiselta kävijältä edellytetään vastuullista ja huolellista hygieniaohjeiden noudattamista.

Katso kirjaston palvelut koronavirustilanteessa. Tietoa kampusten ravintoloiden aukioloajoista löytyy ravintoloiden sivuilta. 

Tarkempia ohjeita henkilöstölle mm. työnteon ja opetuksen järjestelyistä intranet Patiossa (edellyttää kirjautumisen yliopiston käyttäjätunnuksella).

Tarkempia koronavirusohjeita aihealueittain

Hyödyllisiä linkkejä

Lisätietoja

Opiskelijoille: opiskeluntuki@oulu.fi
Henkilöstölle: hr@oulu.fi 
Medialle: viestintäjohtaja Marja Jokinen, marja.jokinen@oulu.fi

Sinua voisi kiinnostaa myös