Lisensoitavat tutkimustulokset

Yliopistossa tehtävä tutkimus tuottaa monenlaisia lisensoitavia tutkimustuloksia, kuten biologisia materiaaleja, tietokoneohjelmia, tietokantoja, keksintöjä ja uusia liikeideoita. Täällä esittelemme tarjontaamme – tutustu ja löydä uusia tutkimustuloksia liiketoimintasi kasvattamiseksi!

Oulun yliopistossa kehitetään uutta koko ajan

70

Tutkimuslähtöistä yritystä

50

Tutkimuslähtöistä keksintöä vuodessa

Tutkimustyön tuloksena syntyy keksintöjä. Oulun yliopiston patenttisalkku koostuu yli 40 patenttiperheestä. Oulun yliopisto kaupallistaa tutkimustuloksiaan aktiivisesti, ja joka vuosi täällä tehdään noin 50 tutkimuslähtöistä keksintöä. Oulun yliopistossa on syntynyt viimeisten kymmenen vuoden aikana yli 70 tutkimuslähtöistä yritystä. 

Osa keksinnöistä on kaupallistettu lisensoimalla yliopistolähtöisille startup-yrityksille tai vakiintuneesti toimiville kansallisille tai kansainvälisille toimijoille. Osa etsii kaupallistajaa tai niiden ympärille ollaan suunnittelemassa uutta startup-yritystä. 

Tutustu Oulun yliopistossa kehitettyyn teknologiaan. Yritykset voivat hankkia käyttöoikeuden tarvitsemaansa teknologiaan ja kehittää tuotteita sen pohjalta. 

 

Tutustu patentteihin ja IPR-lisensseihin