Stipendejä matematiikan opettajien jatkokoulutukseen - Oulun matemaatikoita levittämässä joustavaa matemaattista ajattelua

Suomi on perinteisesti pärjännyt hyvin matematiikan osaamisen kansainvälisissä vertailuissa, mutta viime vuosina tulokset ovat voimakkaasti heikentyneet. Jotta luvut saataisiin kääntymään nousuun, Opetushallitus tukee Joustavaan Matematiikkaan (JoMa) -koulutusta, ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö palkitsee koulutuksen suorittaneita ammattilaisia 1000 euron stipendillä.

Oulun yliopiston matemaattisten tieteiden laitoksen pedagogiset asiantuntijat ovat vahvasti mukana Joustavaan Matematiikkaan -täydennyskoulutuksen kehitystyössä ja koulutusten järjestämisessä. Heidän päävastuunaan ovat yläkoulun ja lukion kurssit.

Opetushallituksen rahoittama koulutus on osallistujille maksutonta. Lue lisää ja tule mukaan Joustavaan Matematiikkaan -täydennyskoulutukseen.

Koulutuksellinen innovaatio vahvistaa joustavaa matemaattista ajattelua

Vahva tieteellinen perusta, neljän yliopiston pitkäjänteinen yhteistyö ja opetushallituksen rahoitus on synnyttänyt JoMa-koulutusinnovaation. Se on herättänyt kasvatus- ja opetusalan toimijoiden keskuudessa laajalti huomiota.

Koulutuksen tehoa lisää pitkäjänteinen, mutta opettajien arkeen joustavasti istuva toteutustapa. “JoMa mahdollistaa joustavan osallistumisen verkossa ja sen kurssit todella motivoivat tunnistamaan ja kehittämään matemaattista ajattelua. Opettajien kasvanut innostus taas säteilee oppilaisiin”, sanoo Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, lue lisää Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön sivuilla.

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää:

Oulun yliopiston yliopisto-opettaja Topi Törmä ja väitöskirjatutkija Dimitri Tuomela.

 

Viimeksi päivitetty: 29.3.2021