Opintojen alkaessa tarvitset käyttäjätunnuksen

Opiskelijan käyttäjätunnus on avaimesi yliopiston järjestelmiin ja palveluihin. Aktivoimalla tai ottamalla vastaan käyttäjätunnuksen sitoudut noudattamaan yliopiston IT-palvelujen käyttösääntöjä ja pilvipalvelun käyttöehtoja.

Opiskelijan käyttäjätunnus

Käyttäjätunnus on avaimesi yliopiston järjestelmiin ja palveluihin. Aktivoimalla tai ottamalla vastaan käyttäjätunnuksen sitoudut noudattamaan yliopiston IT-palvelujen käyttösääntöjä ja pilvipalvelun käyttöehtoja.

Uusi opiskelija

Sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi yliopistoon, järjestelmä luo sinulle uuden opiskelijan käyttäjätunnuksen. Tunnuksesi generoituu n. viikon sisällä ilmoittautumisesta, kuitenkin aikaisintaan 1.8. Saat sähköpostia, kun tunnuksesi on luotu.
Tunnus on käyttövalmis vasta, kun aktivoit sen eli asetat tunnuksellesi salasanan. Salasanan voit asettaa kätevästi verkkopalvelussa vaiheen 2 mukaisesti.

  • Mikäli olet aiemmin opiskellut Oulun yliopistossa (myös Avoimessa yliopistossa), voit käyttää entistä tunnustasi. Jos olet epävarma tunnuksesi muodosta tai olet unohtanut salasanan, aktivoi tunnuksesi verkkopalvelussa vaiheen 2 mukaisesti.
  • Tunnus sulkeutuu väliaikaisesti, jos ilmoittaudut poissaolevaksi. Tunnusta ei kuitenkaan suljeta, jos poissaolon syy on opiskelu ulkomailla, äitiysloma tai varusmiespalvelu.

Uutena opiskelijana noudata kaikkia vaiheita 1 - 3 alla olevissa ohjeissa. 

Toimintaohje käyttäjätunnuksen aktivointiin

Toimi tässä järjestyksessä: 

Office 365 Education

Kaikilla uusilla ja elokuussa 2019 tai sen jälkeen luoduilla käyttäjätunnuksilla on automaattisesti käyttöoikeus Office 365 Education -palveluun, joka tarjoaa yliopiston sähköpostin ja muut Office Web Apps -sovellukset. Jos et heti pääse uudella tunnuksellasi kirjautumaan palveluun, kokeile uudelleen muutaman tunnin kuluttua tai seuraavana päivänä.

Jos käyttäjätunnuksesi on luotu aiemmin, tulee sinun itse aktivoida O365-palvelu käyttöösi. Lue lisää O365-palvelusta ja aktivoi palvelu käyttöösi sivulla Office 365 Education.

Tutustu IT-palveluihin

Aiheeseen liittyvää