Käyttöoikeuden päättyminen

Tunnus, sähköposti ja ohjelmien käyttöoikeus lakkaavat, kun opiskelusi tai työsuhteesi päättyy. Saat etukäteen ilmoituksen sähköpostiisi käyttöoikeuden loppumisesta.

Opiskelijatunnus

Saat Oodissa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ilmoituksen tunnuksen sulkeutumisesta etukäteen.

Tunnuksesi sulkeutuu automaattisesti opintohallinnon tietojärjestelmässä olevien tietojen perusteella, kun:

  • valmistut tai
  • keskeytät opintosi tai
  • et ole ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi.

Samalla päättyy myös yliopiston tietokoneiden sekä ohjelmistojen käyttöoikeus ja yliopiston sähköpostiosoite lakkaa toimimasta. Sähköpostikansio ja muut tiedostot poistetaan O365-palvelusta automaattisesti tietyn ajan kuluessa tunnuksen sulkeutumisesta.

Mikäli kuulut henkilökuntaan, käyttäjätunnus pysyy voimassa opinto-oikeuden päättyessäkin.

Henkilökunnan tunnus

Saat etukäteen sähköpostiisi tiedon käyttöoikeuden loppumisesta.

Tunnuksesi sulkeutuu henkilöstörekisterin tietojen perusteella, kun työsuhteesi päättyy. Samalla päättyy myös yliopiston tietokoneiden sekä ohjelmistojen käyttöoikeus ja yliopiston sähköpostiosoite lakkaa toimimasta. Sähköpostikansio ja muut tiedostot poistetaan O365-palvelusta automaattisesti tietyn ajan kuluessa tunnuksen sulkeutumisesta.

On kuitenkin huomioitavaa, että käyttäjätunnus pysyy voimassa opiskelijatunnuksena työsuhteen päättyessäkin, jos olet edelleen läsnäoleva opiskelija.

UFO-tunnus

Saat etukäteen sähköpostiisi tiedon käyttöoikeuden loppumisesta.

Tunnuksesi on määräaikainen ja maksullinen. Voit anoa jatkoa UFO-tunnuksesi voimassaoloaikaan. Lisätietoa Patiossa (Lue ohje: Näin pääset Patioon).

Tunnuksen voimassaoloajan loppuessa päättyy myös yliopiston tietokoneiden sekä ohjelmistojen käyttöoikeus ja yliopiston sähköpostiosoite lakkaa toimimasta. Sähköpostikansio ja muut tiedostot poistetaan O365-palvelusta automaattisesti tietyn ajan kuluessa tunnuksen sulkeutumisesta. 

Käyttöoikeuden päättymiseen kannattaa varautua:

  • ilmoittamalla uusi sähköpostiosoite yhteistyö- ym. kumppaneille
  • kopioimalla verkkolevyltä ja OneDrivestä omat säilytettävät tiedostot ja poistamalla muut
  • ottamalla talteen omat tärkeät sähköpostiviestit: voit lähettää ne omaan uuteen postiosoitteeseen tai tallettaa joko pst-tiedostoksi tai Thunderbird-sovellukseen. Pst-tiedoston ohjeen löydät O365-ohjesivulta. O365-UKK:stä löydät tietoa Thunderbirdistä, sen asentamisesta ja postien kopioimisesta.
  • kotikoneelta tulee poistaa yliopiston kautta hankitut ohjelmistot, joihin ei enää ole käyttöoikeutta
  • kotoa käsin pääset yliopiston verkkolevylle VPN-yhteydellä etätyöpöydän kautta, katso ohjesivu