Innovaatio-osaamisella ensiapua elpymiseen (InnoAID)

InnoAID

InnoAID-hanke kehittää PK- ja mikroyritysten innovaatio- ja tuotekehitystoimintaa sekä parantaa niiden henkilöstön innovaatiokyvykkyyttä.

Rahoittajat

Projektin tiedot

Projektin kesto

-

Rahoittaja

Euroopan rakenne- ja investointirahastot - ESR

Rahoituksen määrä

452 290 EUR

Projektin koordinaattori

University of Oulu

Yksikkö ja tiedekunta

Tuotantotalous
Teknillinen tiedekunta

Projektin kuvaus

InnoAID-hanke kehittää PK- ja mikroyritysten innovaatio- ja tuotekehitystoimintaa sekä parantaa niiden henkilöstön innovaatiokyvykkyyttä. 

Hankkeessa toteutetaan koulutuksia ja valmennuksia sekä materiaaleja ja työkaluja, jotka auttavat rajallisilla resursseilla toimivia PK- ja mikroyrityksiä mukauttamaan tuotteitaan ja palveluitaan muuttuvien markkinoiden tarpeita vastaaviksi.  Hanke tuo Oulun yliopiston asiantuntija- ja opiskelijaresurssit sekä kansalliset ja kansainväliset verkostot yritysten ulottuville parantamaan niiden toiminnan edellytyksiä ja vauhdittamaan uudistumista.

Hankkeessa toteutetaan PK- ja mikroyritysten innovaatiokyvykkyyttä ja tuotekehityksen nykytilaa käsittelevä analyysi, jonka pohjalta räätälöidään alueen yritysten tarpeita vastaavia koulutus- ja valmennussisältöjä. Hankkeessa luodaan ja testataan PK- ja mikroyritysten tarpeisiin, resursseihin ja liiketoimintamalleihin soveltuvia tuotekehityksen toimintamalleja ja työkaluja, joilla luodaan radikaaleja innovaatioita, eli täysin uusia tuotteita/palveluita uusille markkinoille, ja inkrementaaleja innovaatioita, eli tuotteiden ja palveluiden pienimuotoisia parannuksia nykyisille markkinoille.

Toimintamalleja testataan tuotekehityksen ja innovaatiotoiminnan teemakoulutuksissa ja intensiivisissä soveltavissa koulutuksissa. Hankkeessa tuotetaan lisäksi verkkoon informatiivisia ja opettavaisia videoita innovaatiotoiminnan ja tuotekehityksen tueksi. Videot ja hankkeessa tuotetut työkalut, menetelmät ja toimintamallit kerätään verkkoon avoimeen materiaalipankkiin. Hankkeen koulutukset ja valmennukset ovat yrityksille maksuttomia, mutta ne katsotaan de minimis -tueksi.

Hankkeen toteuttaa Oulun yliopiston Tuotantotalouden tutkimusyksikkö, yhteistyössä Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTREn kanssa. 

Projektin koulutukset

Maaliskuussa 2023 alkaa Ota tulevaisuus haltuusi -työpajasarja, joka on suunniteltu yritysten ja liiketoimintaa harjoittavien yhdistysten uudistumisen tueksi. Tämä maksuton työpajasarja sisältää kolme työpajakokonaisuutta teemoilla Tulevaisuus mahdollistajana, Uudistumisen työkalut ja Uudistuminen käytännössä. Työpajat sopivat kaikkien toimialojen edustajille. Lisäksi työpajat 1 ja 2 räätälöidään osallistujien tarpeita vastaaviksi osallistujakohtaisten valmennusten avulla.  Lisää tietoa (suomeksi) ja ilmoittautuminen: https://tinyurl.com/otatulevaisuushaltuusi

Projektin tulokset

Yhteyshenkilöt

  • Projektipäällikkö Pasi Rönkkö, Tuotantotalouden tutkimusyksikkö, Teknillinen tiedekunta, pasi.ronkko@oulu.fi