InTeMP - Korkeataajuinen induktiotekniikka materiaalien lämpökäsittelyissä

InTeMP

Projektissa keskitytään sekä kehittämään lyhyiden lämpökäsittelyiden tutkimukseen ja hyödyntämiseen keskittyvää NorFaST-HT yhteisöä ja demonstroimaan näitä teknologioita hyödyntäviä teollisia sovelluksia teräksen valmistuksesta kierrätykseen.

Rahoittajat

Projektin tiedot

Projektin kesto

-

Rahoittaja

Euroopan rakenne- ja investointirahastot - INTERREG

Projektin rahoittaja

Lapin Liitto

Rahoituksen määrä

1 032 205 EUR

Projektin koordinaattori

University of Oulu

Yhteystiedot

Yhteyshenkilö

Projektin kuvaus

InTeMP-projektissa keskitytään sekä kehittämään yhteisöä, että myös demonstroimaan teollisia sovelluksia teräksen valmistuksesta kierrätykseen. Yhtenä mielenkiintoisimpana tutkimuskohteena on ns. pintapäästömenetelmän kehittäminen tavoitteena laskea nuorrutusteräksen valmistuskustannuksia (energiakuluja alentamalla), mutta myös parantaa ominaisuuksia. Perinteisesti päästökäsittelyt terästehtaalla voivat kestää jopa päiviä suureissa uuneissa, mutta NorFaST-HT yhteisö on kyseenalaistanut myös läpikäsittelyn välttämättömyyden. Uusi kehitettävä tutkimusympäristö mahdollistaa myös äärimmäisen lyhyiden lämpökäsittelyiden toteuttamisen ja sitä kautta mahdollisuuden uusiin tieteellisiin havaintoihin.

Hankkeessa mukana

Teollisuudesta hankkeessa ovat mukana SSAB Europe Oy, Magcomp Ab, TL Solutions Oy, RAKJ, Teknikum Ab, Recion Oy ja Miilux Oy.