Korvatulehdustutkimus 2020

Tutkimme uutta mahdollisuutta estää lasten korvatulehduksia. Tässä tutkimuksessa selvitetään, voidaanko säännöllisellä Streptococcus salivarius K12 –valmisteen käytöllä vähentää korvatulehdusten määrää päiväkoti-ikäisillä lapsilla. Otamme tutkimukseen noin 900 lasta.

Projektin tiedot

Projektin kesto

-

Projektin koordinaattori

University of Oulu

Projektin kuvaus

Tutkimme uutta mahdollisuutta estää lasten korvatulehduksia. Olemme aiemmin osoittaneet, että nenänielun normaaleihin bakteereihin kuuluva probioottivalmiste Streptococcus salivarius K12 vähentää lapsilla korvatulehdusta aiheuttavien bakteerien määrää nielussa. Tässä tutkimuksessa selvitetään, voidaanko säännöllisellä Streptococcus salivarius K12 –valmisteen käytöllä vähentää korvatulehdusten määrää päiväkoti-ikäisillä lapsilla. Otamme tutkimukseen noin 900 lasta.

Tarjoamme tutkimusta Oulun päiväkotien lapsille ja heidän sisaruksilleen, koska päiväkotilapsilla on suurentunut riski korvatulehduksiin. Tutkimukseen voivat osallistua kaikki 1-6 vuoden ikäiset lapset, joilla ei ole säännöllistä antibioottiestohoitoa tai todettua immuunivajetta. Puolet lapsista saa salivarius-valmistetta ja puolet lumevalmistetta satunnaisesti. Perhe ja tutkijalääkärit eivät tiedä kumpaan ryhmään lapsi kuuluu ennen kuin tutkimus päättyy. Tutkimus kestää kuusi kuukautta.

Tutkimus alkaa elokuun puolivälissä oululaisissa ja kempeleläisissä päiväkodeissa. Lisäksi mukana on osa paikallisista yksityisistä päiväkodeista. Tarkemman aikataulun löydät kalenterista tai oman päiväkotisi ilmoitustaululta. Tiedotamme tutkimuksesta myös sähköpostilla ja erillisellä tiedotteella omassa päiväkodissasi.

Tutkimus