TourSME - Matkailualan yritysten verkostoitumis- ja yhteistyöhanke rajat ylittävien matkailutuotteiden kehittämiseen

KareliaCBC -ohjelman rahoittaman hankkeen tavoitteena on lisätä yrityksen tietoisuutta ja kykyä tehdä näkyväksi Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Vienan Karjalan uinuva matkailupotentiaali, tuotteistaa uusia alueiden omaperäisyyteen perustuvia matkailupaketteja kansainvälisille turisteille, ja tukea jo olemassa olevien ja uusien matkailutoimijoiden palveluiden yhdistämistä helposti saavutettaviksi.
Rahoittajat
TourSME

Projektin tiedot

Projektin kesto

Rahoittaja

Muu kansainvälinen

Projektin koordinaattori

Oulun yliopisto

Yhteyshenkilö

Tutkijat

Projektin kuvaus

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyden tutkimusryhmä koordinoi KareliaCBC -ohjelman rahoittamaa TourSME (Tourism cooperation between SMEs) -projektia, jonka tavoitteena on lisätä yrityksen tietoisuutta ja kykyä tehdä näkyväksi Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Vienan Karjalan uinuva matkailupotentiaali, tuotteistaa uusia alueiden omaperäisyyteen perustuvia matkailupaketteja kansainvälisille turisteille, ja tukea jo olemassa olevien ja uusien matkailutoimijoiden palveluiden yhdistämistä helposti saavutettaviksi.

Matkailuun liittyville yrityksille, tai sellaisiksi haluaville, tarjotaan mahdollisuutta:

• löytää verkostoitumalla kumppaneita niin kotimaasta kuin Venäjältä
  • löytää kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita
  • saada ajankohtaista matkailualan koulutusta
  • tuottaa matkailuideoita ja toteuttaa nopeita kokeiluja
  • päästä esittelemään matkailutuotteita/palveluita matkanjärjestäjille
  • päästä pilotoimaan kehitettyjä tuotteita

Karelia-ohjelman yleistavoitteena on tehdä rajat ylittävästä ohjelma-alueesta houkutteleva elin-, työskentely- ja liiketoimintaympäristö, joka hyödyttää alueita ja toimijoita rajan molemmilla puolilla. TourSME- hanke kuuluu toimintalinjaan 1, jonka tavoitteena on kehittää rajanylittävää yritysyhteistyötä ja luoda uusia työmahdollisuuksia ohjelma-alueen nykyisille ja tuleville asukkaille, erityisesti nuorille.

Hankesivut:

Yhteistyökumppanit

Oulun Ammattikorkeakoulu, KainuunEtu, Kostamuksen kaupunki ja Karjalan tutkimuskeskus