Terveystieteiden opintojen pariin lukiopohjalta

Nimi: Emma Hakala

Opinnot: 1. vuoden kandiopiskelija, sivuaineina FutureDigiHealth- opintokokonaisuus ja kansanterveystiede

Koulutus: Ylioppilas

Emman tarina

Terveystieto oli mielenkiintoisimpia oppiaineita jo lukiossa ja aihe jäi muhimaan tulevaisuutta varten. Välivuosina pohdin pitkään sopivaa korkeakoulualaa ja minua kiinnosti erityisesti terveyden edistäminen ja siihen liittyvä asiantuntijuus. Opiskelin fonetiikan opintoja yliopistossa. Lisäksi suoritin avoimia yliopisto-opintoja uimavalvojana ja –opettajana työskentelyn ohella. Oulun yliopiston terveystieteiden opinnot kiinnostivat, koska digitalisaatio kasvattaa roolia myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla. Lisäksi Oulun yliopiston terveystieteiden kandidaatin opintojen rakenne ja opintotarjonta erottui tämän suhteen. 

 

“Avoin yliopisto on erittäin hyvä keino selvittää kiinnostusta tarkemmin opintoihin, ja Oulun terveystieteiden perusopintoja voi myös opiskella avoimessa yliopistossa!” 

 

Terveystieteiden opinnoissa monipuolisia mahdollisuuksia

Opinnoissa parasta on mahdollisuus suorittaa kursseja myös etänä, jolloin säästyy esimerkiksi aikaa ja elämää pystyy suunnittelemaan joustavasti. Opintojaksoilla myös yhdistyy monipuolisesti yhteistyö- ja ongelmanratkaisutaitojen sekä erimuotoisten soveltamistaitojen harjoittelu.  

Vaikuttavaa digitaalisuutta ja terveyden edistämistä

Toivoisin tulevaisuudessa sote-alan yhdistävän entistä enemmän ja vaikuttavammin digitaalisuutta ja terveyden edistämistä. Erilaisten sosiaali- ja terveydenhuollossa käytössä olevien tekoäly- ja digitaalisten ratkaisujen luominen ja niiden kehittäminen käyttäjänäkökulmasta ovat tärkeitä. Maisterivaiheen pääainetta en ole vielä miettinyt tarkasti, mutta yleisesti terveyden edistämiseen liittyvät asiantuntija-, konsultointi- ja kehittämistyöt kiinnostavat paljon. Kustannustehokkaiden ja vaikuttavien välineiden ja toimintamallien luominen kansalaisten arkeen olisi mielenkiintoista. 

Sopivan kokoinen Oulu

Oulu on sopivan iso ja sopivan pieni. Palveluita ja harrastusmahdollisuuksia on todella monipuolisesti ja Oulussa pääsee hyvin kulkemaan eri kulkuvälineillä!