Tutkimusympäristö

Lääketieteellisen tiedekunnan tutkimus on integroitunut myös useisiin tutkimuskeskuksiin ja tutkimusinfrastruktuureihin, kohorttitutkimukseen ja biopankkeihin.

Medical Research Center Oulu (MRC Oulu)

Medical Research Center Oulu

Pohjois-Suomen syntymäkohortit - Hyvinvointi- ja terveystutkimusohjelma

Pohjois-Suomen kohortit muodostavat koko elinkaaren kattavan hyvinvointi- ja terveystutkimusohjelman, jonka tavoitteena on edistää väestön terveyttä ja hyvinvointia.

Väestötutkimuksen infrastruktuuriyksikkö

Lääketieteellisen tiedekunnan Väestötutkimuksen infrastruktuuriyksikkö hallinnoi tiedekunnassa kerättyjä laajoja väestötutkimuksen aineistoja Pohjois-Suomen syntymäkohortit – Hyvinvointi- ja terveystutkimusohjelman sekä Arctic Biopankkiin siirrettyjen näy

Arctic Health

The Arctic Health (AH) research group focuses on climate change and human health and well-being in the Arctic.

Arctic Biopankki - Oulun yliopisto

Arctic Biopankki –Oulun yliopisto perustettiin vuonna 2020 hallinnoimaan Pohjois-Suomen suuria väestöpohjaisia näytekokoelmia.

Pohjois-Suomen Biopankki Borealis

Biopankkitoiminta on osa sairaalassa tehtävää tutkimustoimintaa. Pohjois-Suomen biopankki Borealiksen tutkimusalueena on väestön terveyden edistäminen, tautimekanismeihin vaikuttavien tekijöiden tunnistaminen, sairauksien ehkäisy sekä väestön hyvinvointia

CHT

Centre for Health and Technology (CHT) luo uusia mahdollisuuksia tulevaisuuden kehityssuunnille ja -poluille terveyden ja hyvinvoinnin alueella.

Biocenter Oulu

Biocenter Oulu supports high-quality research and coordinates multidisciplinary research activities and doctoral training on the University´s strategic focus area Lifelong health.