Kirjaston kesämuistio – yhteenveto aukioloajoista ja palveluista 1.6.–31.8.

Kesäkuun alusta elokuun loppuun Oulun yliopiston kirjaston aukioloajoissa on muutoksia. Tiedekirjasto Pegasus on kiinni 19.–31.7. muiden kirjastojen ollessa kiinni koko heinäkuun. Lainat eivät uusiudu kesällä automaattisesti, mutta eräpäiviä ei tule heinäkuulle. Muistathan myös, että kirjaston e-aineistot ja verkkopalvelut Oula-Finnassa ovat käytössäsi 24/7 kesästä ja lomista huolimatta!

Kesän aukioloajat (ja heinäkuun kiinnioloajat)

Katso kirjaston toimipaikkojen aukioloajat 1.6.–31.8.2021. Kirjastojen päiväkohtaiset aukioloajat tarkistat kätevästi myös Oula-Finnasta tai opiskelijoiden Tuudo-mobiilisovelluksesta.

Huomioithan kirjastojen kiinnioloajat heinäkuussa:

• Lääketieteen kirjasto ja Sosiaali- ja terveysalan kirjasto ovat kiinni koko heinäkuun (1.–31.7.).
  • Tiedekirjasto Pegasus on kiinni 19.–31.7.
  • Oulaisten oppimiskeskus on kiinni 25.6.–31.7.

Omatoimikäyttö on mahdollista kulkuoikeuden lunastaneille yliopiston 24/7-tiloissa ja Sosiaali- ja terveysalan kirjastossa koko kesän ajan.

Kirjaston toimipaikan ollessa kiinni kirjastossa paikalla oleviin aineistoihin voi tehdä hyllyvarauksia, mutta ne noudetaan hyllyistä vasta kirjaston avautuessa.

Ei automaattista uusintaa

Kesällä ei ole automaattista lainojen uusintaa, vaan eräpäivät hyppäävät heinäkuun yli kirjastojen kiinniolon vuoksi. Kesäkuun lopussa eräpäivät siirtyvät siis elokuun alkuun. Muistathan uusia tai palauttaa lainasi ajoissa! Lainojen uusinta onnistuu kätevästi kirjautumalla Oula-Finnaan tai Tuudo-mobiilisovelluksella myös lomareissulla.

Kirjastojen ulkopalautuslaatikot

• Tiedekirjasto Pegasuksen ja Lääketieteen kirjaston palautusluukut ovat käytössä ja niihin voi jättää palautuksia koko kesän ajan.
  • Sosiaali- ja terveysalan kirjaston palautuslaatikolle (Paasi-rakennuksen aulassa) pääsee palauttamaan kirjoja Paasi-rakennuksen ulko-ovien ollessa auki (kesäkuussa ma-pe klo 7.30-16 ja heinäkuussa ma-pe klo 7.30-15).
  • Oulaisten oppimiskeskuksen palautuslaatikko on pois käytöstä kirjaston kiinnioloajan 25.6.–31.7.

Katso kirjastojen palautuslaatikoiden sijainnit lainauspalveluiden verkkosivulta.

Tutkimuksen tuki ja julkaisupalvelut

• Laturi-tuki (Oulun yliopiston opinnäytteiden julkaiseminen) palvelee opinnäytteiden tekijöitä koko kesän ajan. Yhteydenotot: laturi@oulu.fi
  • Oamkin opinnäytteiden julkaiseminen: Oamkin intraan tallennettavia opinnäytetöitä ei käsitellä 28.6.–1.8. ja Theseukseen tallennettavia opinnäytteitä 12.7.–1.8. välisinä aikoina.
  • Julkaisutietojen ilmoittamisen palvelut ovat suljettuna 5.–31.7. ja rinnakkaistallentamisen palvelut ovat suljettuna 1.–11.8.
  • Bibliometriset palvelut ovat suljettuna 5.–31.7.
  • Väitöskirjojen julkaisupalvelut (Acta-sarja) on suljettuna 28.6.–23.7.

Tietopalvelun etäpäivystys (puhelimessa, sähköpostilla ja chatissa)

• 4.7. asti ma-pe klo 9-15
  • 5.–18.7. ma-pe klo 10-13
  • 19.–31.7. ei päivystystä
  • 2.–8.8. ma-pe klo 10-13
  • 9.8. alkaen ma-pe klo 9-15

Kirjaston olohuone (informaatikon Zoom-päivystys) 30.6. asti ma-pe klo 15-16. Olohuone on kesätauolla 1.7. alkaen, syyslukukauden aukioloajoista tiedotetaan syksyllä.

Viimeksi päivitetty: 29.6.2021