Scopus AI Oulun yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan koekäytössä 3.–20.6.

Elsevier on integroinut generatiivisen tekoälyn Scopus-tietokantaansa, ja kirjasto on hankkinut Scopus AI -työkalun koekäyttöön.

Oulun yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä oleva Scopus on monitieteinen tiivistelmä- ja viitetietokanta, jolle on kehitetty lisäosa käyttäen generatiivista tekoälyä, Scopus AI. Scopus AI perustuu luonnollisen kielen käyttöön, eli voit kirjoittaa kysymyksesi tai hypoteesisi normaalilla kielellä riippumatta avainsanoista tai Boolen operaattoreista. Perustuen antamaasi kysymykseen tai hypoteesiin Scopus AI etsii julkaisuja, jotka on julkaistu vuoden 2013 jälkeen, ja käyttää niiden tiivistelmiä luodakseen vastauksena lyhyen yhteenvedon aiheesta. Yhteenveto sisältää viittauksia Scopus-tietokannasta löytyviin viiteartikkeleihin. Jos haluat syvällisempää tietoa, voit jatkaa tutkimista avustettuna laajennetulla yhteenvedolla, käsitekartalla, tutkimusalueen perusjulkaisuilla ja asiantuntijaosioilla aiheesta.

Lataa Scopus AI (Elsevier) -esite (PDF, 1.24 MB)

Kirjasto on järjestänyt kokeilujakson Scopus AI -työkalun testaamiseksi 20.6. asti. Voit tutustua palveluun kirjaston Scopus-oppaassa. Scopus-tietokanta löytyy myös kirjaston Oula-Finna -hakupalvelusta.

Toivomme käyttäjiltä palautetta kokeilusta osoitteeseen elele@oulu.fi, jotta voimme arvioida työkalun hankintaa pysyvään palveluvalikoimaamme!

Lisätietoja: elele@oulu.fi

Viimeksi päivitetty: 4.6.2024