Mentoriksi

Haluatko hyödyntää työurasi tuomaa kokemusta ja auttaa työelämään astuvaa opiskelijaa löytämään oman uransa? Kiinnostaako omien ohjaus- ja vuorovaikutustaitojen kehittäminen? Haluatko tietää, mitä yliopistolla tapahtuu ja verkostoitua? Haluatko päivittää omaa osaamistasi? Mentorointi on ohjausta, kannustusta, tukea ja vinkkien antamista aktorille eli Oulun yliopiston maisterivaiheen opiskelijalle.

Mentoroinnin toteutus

Koin olevani ammattilainen ja sain jakaa tietouttani alan työllistymiseen liittyen."
- Mentorin palaute

Mentorointi on ohjausta, kannustusta, tukea ja vinkkien antamista aktorille eli maisterivaiheen tai tohtoriopiskelijalle. Mentoroinnin tarkoituksena on auttaa opiskelijaa löytämään oman potentiaalinsa työntekijänä ja etenemään kohti omannäköistä urapolkua. Mentorointi perustuu molemminpuoliseen avoimuuteen, aktiivisuuteen ja luottamukseen.

Mentorointitapaamiset voidaan järjestää joko kasvotusten tai etäyhteydellä. 

Pyrimme löytämään joka vuosi mahdollisimman toimivat mentoriparit. Usein pareilla on sama opiskelutausta, mutta joskus esimerkiksi mentorin yrittäjäkokemus on tärkeämpää parien valinnassa. Aktoria ei välttämättä löydy joka vuosi kaikille, sillä opiskelijoiden opiskelualat ja toiveet vaihtelevat.

Alumneillemme lähetetään tietoa käynnistyvistä mentorointiohjelmista alumnien uutiskirjeessä, jonka saa liittymällä alumniyhteisöön>. Niitä mentoreita, jotka olisivat kiinnostuneita mentoroimaan tohtoriopiskelijaa, pyydetään olemaan yhteydessä suoraan Tutkijakouluun: uniogs(at)oulu.fi  

Organisaation on mahdollista saada myös erillinen esittely mentoroinnista. Olethan yhteydessä alumni(at)oulu.fi, mikäli toivot saavasi erillisen esittelyn.