Hyödynnä kirjaston palveluita etänä

Lue alla olevasta koosteesta miten voit hyödyntää kirjaston palveluita etäopiskelussa ja kotitoimistolla koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana.

Asiakaspalvelu

Kirjaston asiakaspalvelun tavoitat sähköpostitse osoitteessa kirjasto@oulu.fi sekä Oula-Finnan chat-palvelussa. Kirjastoyksiköiden asiakaspalveluiden puhelinnumerot löydät täältä.

E-aineistot

Kirjaston tarjoamat e-aineistot ja tietokannat ovat Oulun yliopiston ja Oulun seudun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä etänä kirjautumalla Oula-Finnaan korkeakoulun käyttäjätunnuksella (Haka login): 

Tiedonhaun oppaistamme löytyvät e-kirjojen käyttöopas (Oulun yliopisto)  ja e-kirjojen käyttöopas (Oamk) auttavat alkuun.

Jos sinulla on ongelmia e-aineistojen käytössä, kirjaston e-aineistojen asiantuntijat auttavat sähköpostiosoitteessa elele@oulu.fi.

Tietopalvelu

Kirjaston tietopalvelusta voit kysyä neuvoa tiedonhankintaan tai tietokantojen ja elektronisten aineistojen käyttöön liittyvissä kysymyksissä tiedonhaun oppaiden chatissa tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen informationservice@oulu.fi

Tiedonhankinnan opetuksia ja hakupajoja järjestetään etänä verkkoyhteyksillä. 

Tiedonhaun oppaista löydät oman tieteenalasi e-aineistoja, ohjeita tiedonhankintaan ja muita hyödyllisiä sisältöjä opiskelun ja tutkimuksen tueksi.

Hankintaehdotukset

Asiakkaat voivat tehdä hankintaehdotuksia kirjaston kokoelmiin (myös e-julkaisuihin). Tee hankintaehdotus.

Kaukopalvelu ja tilaukset Kuopion varastokirjastosta

Kaukopalveluun liittyvissä kysymyksissä kirjaston asiakkaat voivat lähettää sähköpostia osoitteeseen oyk.kaukopalvelu@oulu.fi

Oulun yliopiston ja Oamkin henkilökunta ja opiskelijat voivat tilata artikkelikopioita ilmaiseksi Kuopion varastokirjastosta kirjautumalla Oula-Finnaan yliopiston tai ammattikorkeakoulun käyttäjätunnuksella. Ohjeet artikkelikopiotilauksen tekemiseen Oulun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle  ja Oamkin opiskelijoille ja henkilökunnalle. EDIT 1.9.2021: Varastokirjastosta tilattujen artikkelien toimitustapa muuttuu 1.9. alkaen Varastokirjaston ja Kopioston neuvottelujen vuoksi. Jatkossa Varastokirjasto välittää sähköisten tiedostojen sijaan artikkelit paperikopioina asiakkaan valitsemaan kirjastoon.

Kuopion varastokirjasto palvelee toistaiseksi normaalisti, mutta tilanne voi muuttua.

Laturi ja Urkund

Diplomitöiden ja pro gradu -töiden sekä kandidaatintutkielmien julkaisemiseen liittyvissä asioissa laturituki vastaa sähköpostiosoitteessa laturi@oulu.fi.

Urkund-plagioinnintunnistujärjestelmään liittyvissä asioissa voit lähettää sähköpostia osoitteeseen urkund@oulu.fi.

Oulun yliopisto tutkii

Oulun yliopiston tutkimustietojärjestelmään liittyvissä asioissa voit lähettää sähköpostia osoitteeseen oy.tutkii@oulu.fi.

Acta-toimitus

Acta-toimitus palvelee sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Ensisijaisesti toivomme käytettävän asiointiin sähköpostia acta.toimitus@oulu.fi.

Avoin julkaiseminen

Avoimeen julkaisemiseen liittyen saat neuvoa sähköpostitse osoitteessa openpublishing@oulu.fi.

Tutkimusdata ja bibliometriset palvelut

Tutkimusdataan liittyvissä kysymyksissä voit lähettää sähköpostia osoitteeseen researchdata@oulu.fi.

Kirjaston bibliometriset palvelut tavoitat osoitteessa bibliometriikka@oulu.fi.